Downsizing – hinn ikapp dig själv

BLOGG | DEC 2017

2018 kanske blir året då vi börjar prioritera att ses i verkligheten!

Ballonger


Stressen och den psykiska ohälsan ökar hela tiden. Utmattningsdepressioner är den vanligaste diagnosen i vissa åldersgrupper och för kvinnor. Våra hjärnor är inte gjorda för den digitala tid vi lever i, och vi blir överbelastade.

Det finns några intressanta trendspaningar inför 2018 inom teknik och inredning. Inom teknik är det AI (artificiell intelligens), robotar och digitalisering som man tror ska öka ännu mer. Vi kan redan nu göra allt on-line, till exempel läsa tidningen eller gå till doktorn och till psykologen.

På jobbet sitter vi framför datorerna hela dagarna, sen går vi hem och betalar räkningar på Internetbanken, vi letar nytt boende på Hemnet, och letar efter billiga resor och hotell på bokningssajter. Vi köper böcker, kläder, inredning on-line. Vi letar efter jobb via rekryteringssajter, vi dejtar via dejtningsajter.
 
Men vi människor behöver något mer, nämligen social gemenskap och kärlek, vänner och familj IRL. Vi (vår hjärna) behöver vila från sociala medier, smarta telefoner och datorer. Många unga personer jag har talat med är väldigt trötta på Facebook, Instagram, reklam och digital annonsering.
 
Inom inredning och färg/form är trenden att färgen rött kommer in i hemmen. Rött står för värme och kärlek. Men även färgen vitt är en färg som finns med i inredning. Vitt är kopplat till downsizing såtillvida att det står för enkelhet och en mer avskalad livsstil utan överflöd av prylar och teknik. Vitt symboliserar harmoni och lugn. Gröna växter i form av stora växter och träd finns redan nu i hemmen, men man tror att det kommer att öka. Det gröna symboliserar natur, näring och utveckling.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

"Låt 2018 bli ett år av kärlek, gemenskap, lugn och ro och mycket natur."

– Lena Mangell
Det finns ett behov av att få in värmen och naturen i våra hem, hitta lugn och ro och känna trygghet, och hitta oss själva i denna turbulenta värld vi lever i.
 
2018 kanske blir året då vi börjar prioritera att ses i verkligheten! Ring dina vänner, boka in fysiska möten, gärna i naturen, stäng av mobil och dator. Sluta att skicka sms till varandra hela tiden – ta er tid för ett samtal istället.
 
Själv ska jag spela fler roliga sällskapsspel (inga dataspel…) med familjen och vännerna!
 

Gott Nytt 2018!

Lena Mangell

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill