En fantastisk praktikperiod har tagit slut

Ledarskap | BLOGG | MARS 2014

För sex veckor sedan började jag min praktikperiod, LIA, på Motivation.se. Jag är i grunden fotograf men vidareutbildar mig på Medieinstitutet, Webbkommunikatör/Sociala medier. Det är en tvåårig yrkeshögskola vilket innebär att en tredjedel av undervisningen sker på arbetsplatser.

För sex veckor sedan började jag min praktikperiod, LIA, på Motivation.se. Jag är i grunden fotograf men vidareutbildar mig på Medieinstitutet, Webbkommunikatör/Sociala medier. Det är en två-årig yrkeshögskola vilket innebär att en tredjedel av undervisningen sker på arbetsplatser.

Eftersom jag tror att jag inte kan skriva och har en smärre skräck inför det valde jag att praktisera som… skribent! Inte bara skribent på vilken blaska som helst, utan en rätt stor sajt som dessutom skriver om saker jag inte känner till.

Jag resonerade så att det här med att skriva är ett plåster jag måste riva av. Att kunna skriva är ett måste för såna som mig, och då är det bara att ta tjuren vid hornen.

Motivation.se har en liten redaktion i Gamla Stan. Min handledare Frida är redaktionschef och kung fu-master på det här med texter och det redaktionella arbetet. Även fast jag visste att hon var en smart och bussig människa var jag ändå väldigt stressad över att inte kunna göra ett tillräckligt bra jobb. Jag märkte under första veckan att jag fick en del stressymptom. När jag tog upp det med Frida bokade vi ett möte med Motivation.se's expertskribent Mark Dixon på Ping Pong, och tillsammans lärde de mig att arbeta agilt genom KanbanFlow. Snacka om en sten som lättade från bröstet! Allt jag vill göra under praktiken blev plötsligt greppbart och det blev lättare att vara ärlig mot mig själv huruvida jag hade tid eller inte att ta mig an fler uppgifter.

Förutom att jag skulle lära mig skriva som ett proffs ville jag även bjuda på de kunskaper som jag såg att de behövde.
Jag gjorde en SEO-analys av Motivation.se för att se hur de lättare kan få mer läsare till sidan. Vissa nyckelord borde leda direkt från Google till sajten. Efter att jag hade gjort min presentation släppte den sista prestationsångest jag hade haft sen tidigare. Det var stort att inse att jag faktiskt hade lärt mig värdefulla saker i skolan som togs emot med ödmjukhet och respekt.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Även fast Frida är master på det redaktionella arbetet så hade jag ändå ett par detaljer att säga om hur vi kunde utveckla språket och tilltalet på Facebook. Efter ett par lätta ändringar steg ”likesen” och engagemanget på Facebook. Tänk vad enkelt det kan vara ibland!

Frida och jag var på mässan Personal & Chef i Kista. Det var en ögonöppnare för mitt tidigare så tveksamma självförtroende. Kostymer och långa grå texter har för mig varit lika skrämmande som höga höjder och clowner är för vissa andra. Men nu upptäckte jag att föreläsningarna var grymt intressanta och mycket av det som handlade om digitala arbeten var sånt som jag redan kunde. Hej på dig självförtroende, välkommen tillbaka!

Jag skrev ett uppskattat blogginlägg. Och oss emellan, jag skrev med sån iver att tangentbordet rykte.

En bit in på praktiken började jag tänka på vad Motivation.se handlade om för mig. Istället för att se den som något stort och skrämmande kunde jag bryta ner ämnena och göra de till mina egna. En stor sak jag ville göra något av.
Det var en artikelserie om likheterna och fördelarna med att vara hästmänniska och företagsledare. Första delen skulle handla om grunderna – vad är ledarskap och vad motiverar folk att göra det de gör. Andra delen skulle handla om den mentala kraften och hur man kan påverka en individ. Tredje delen skulle bli ett personporträtt (publiceras i nästa vecka...).

Stolt kan jag säga att jag genomförde min plan. När du läser artiklarna hoppas jag att du kan applicera ryttarnas ledaregenskaper på hur du själv beter dig som ledare och motivatör på din egen arbetsplats. Hästar och människor är nämligen inte helt olika varandra.

Det redaktionella arbetet har varit utmanande på olika sätt. Skriva om pressmeddelanden, blogga, omvärldsbevaka, telefonintervjua och så vidare har gått bra. Jag har bockat av allt på min att-lära-mig-lista jag hade inför praktiken.

Den extra bonusen var att jag har fått en uppfattning om hur man driver, utvecklar och finansierar en webbtidning.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill