Företag belönar med CSR

Det bli allt vanligare att anställda belönas med volontärresor.

Uppleva | Hållbarhet | ARTIKEL | MARS 2011

Ett växande antal innovativa företag använder sig av volontärresor för att belöna individuella prestationer och samtidigt ta sitt sociala ansvar (CSR). Marknadsledande svenska företag, allt ifrån en mobiloperatör till ett börsnoterat konsultföretag, har upptäckt fördelarna med volontärresor som belöningsverktyg.

– Att belöna arbetsprestationer genom en volontärresa har många fördelar. Det är ett mycket uppskattat pris som ökar motivationen och engagemanget hos personalen. Det visar på ett aktivt och konkret CSR-arbete vilket blir allt viktigare i företags kommunikation med kunder och samarbetspartners. Och inte minst ger det möjlighet att verkligen göra skillnad i projekt där behoven av hjälp är stort. Dessa fördelar har medfört att allt fler företag har fått upp ögonen för volontärresor som belöningsverktyg, säger Paul Anderlind, grundare och vd för Good Travel.

Mobiloperatören 3, fitnesskedjan Fitness24seven, medieföretaget Mediaplanet och börsnoterade konsultföretaget BTS är exempel på företag som har inlett samarbete med volontärresebyrån Good Travel.

− Att ta sitt sociala ansvar genom att donera till välgörenhet är inget nytt, men vi vill göra något mer. På 3 har vi engagerade medarbetare och tillsammans vill vi bidra till en bättre värld. Därför har vi valt att ge några utvalda medarbetare både personlig utveckling och uppmuntran genom en volontärresa där vi kan bidra med handling och göra skillnad, säger Mikael Bäckström, HR-ansvarig på mobiloperatören 3.

Fitnesskedjan Fitness24Seven är ytterligare ett företag som valt att premiera utmärkande arbetsinsatser på detta sätt. Årets anläggningsansvarig 2010, Carolina Dahlgren, fick chansen att åka på en volontärresa till Sydafrika.

− Jag har bara positiv feedback att ge. Det har varit två helt fantastiska veckor, det är den bästa resan jag någonsin har gjort, säger Carolina Dahlgren, anläggningsansvarig Malmö på Fitness24Seven.
 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva
  • Hållbarhet

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill