Hemligheten till framgång i livet: Hälsa

Del 1 i serien om framgång: Därför ska du välja en hälsosam livsstil.

Hälsa | Ledarskap | ARTIKEL | JUNI 2016

Hemligheten till framgång i livet: Hälsa

Hemligheten till framgång i livet: Hälsa

Varför tycks en del människor alltid ligga steget före? Hur har det där äldre paret lyckats hålla magin i deras äktenskap levande alla dessa år? Vad vet fitnessinstruktören på gymmet, hon med de perfekta bicepsen, som du inte vet?

Det är enkelt: hemligheten bakom din framgång bestäms av din dagliga agenda.
Den där killen som alltid blir befordrad vet att han behöver fatta ett beslut varje dag att växa och bli bättre i sitt jobb. Det par som firar sitt 50 års äktenskap vet att de måste välja varje dag att älska och hedra sin relation. Och fitnessinstruktören på gymmet, med de perfekta bicepsen, hon vet att man måste vara disciplinerad i sina dagliga val för hålla sig i form.

Det är kraften i de dagliga besluten. Alla gör dem - men inte alla gör dem väl. I min bok, Today Matters, beskriver jag hur nyckeln till att lyckas är att bestämma i förväg vilka beslut du kommer att fatta och sedan hantera dem varje dag. Boken fokuserar på de tolv avgörande beslut som formar våra liv, och ger några kraftfulla insikter om hur man ska hantera dessa beslut varje dag.

Men detta är en artikel, inte en bok. Det finns bara ett visst utrymme! Därför tänker jag i tre artiklar framöver fokusera på tre viktiga beslut som påverkar allt annat i livet. Om du kan vinna dessa tre varje dag, är du på väg att leva livet framgångsrikt. Vi kommer att täcka ett beslut i varje artikel så att du har gott om tid att marinera vart och ett.

Ta inte din hälsa för given

Det första området jag vill ta upp är hälsa. När allt kommer omkring, kan du inte göra mycket av något utan din kropp och själ, kan du?

Som någon som inte alltid har tagit min hälsa på allvar, vill jag understryka vikten av detta område av ditt liv. Jag tog min hälsa för given tills jag hade min hjärtattack 1998 - och även efter det, kämpade jag för att omfamna en sund livsstil. Lyckligtvis har jag blivit bättre med tiden. Och jag har upptäckt att det inte finns något substitut för att göra dagliga val att äta rätt mängd näringsrika livsmedel och engagera sig i rätt mängd motion. Jag pratar regelbundet med min läkare för att veta vad som är säkert och effektivt för mig, och det är en bra plats för någon att börja.

Du förstår, vad du äter, hur du tränar, hur du väljer att känna dig varje dag har en betydande inverkan på livskvaliteten. Om du äter dåligt, kan bara det göra att du känner dig trött. Om du går till gymmet tidigt, kan det vara den kick start på dagen som du verkligen behöver. Även något så litet som att vakna upp och säga till sig själv, "Idag kommer jag att välja att vara positiv", kan förändra hur du upplever dagen.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Det är det som gör detta beslut så viktigt - de val du gör gällande din hälsa påverkar allt annat. Och ändå, finns det något annat område som människor kämpar med mer?

Fatta beslutet – i två steg

Ganska ofta hör jag folk säga att de inte har tid eller resurser, eller disciplinen att leva hälsosammare. Och mitt svar är alltid densamma.

"Jo, det har du. Det är bara att välja det. "

Sanningen är så enkel som den låter. Du kan välja att varje dag leva ett hälsosamt liv. Det kräver inte ett medlemskap på ett gym, eller byte till en vegankost, eller något mer komplicerat än att bara fatta ett beslut som du redan vet att du behöver göra. Det är en process i två steg:

1. Jag bestämmer mig för att vara frisk i dag.

2. Jag väljer att äta, dricka och göra hälsosamma saker idag.

Det är allt! Det är så det ligger till - du upprepar helt enkelt  dessa två steg varje dag. Men för att ge dig några praktiska tips på vägen, låt mig föreslå följande:

Istället för att ta hissen, ta trapporna.
Istället för att dricka en läsk, drick vatten.
Istället för att beställa en stor måltid, beställ en mindre.
Istället för att parkera intill kontoret, parkera längre bort och gå till kontoret.
Istället för att beställa efterrätt, var nöjd med att du hoppar över den.
Istället för att låta dagen diktera hur du känner dig, välj att se det goda i din dag.

Din hälsa är en samling av dina val, bra eller dåliga, över tid. Om du varje dag bestämmer dig för att göra bra val, oavsett hur till synes obetydliga de är, kommer dessa val du gör adderas till bättre hälsa. Du kan inte springa ett maraton dag två, men det kanske du kan år två - och det är poängen. När du väljer att varje dag göra vad du kan för att vara frisk, kommer dessa val att summeras.

För din skull – och andras

Jag kan inte komma på något bättre beslut än valet att hantera min hälsa. Varje gång jag går på en middag med min fru Margaret, eller tillbringar helgen med mina barnbarn, påminns jag om att de små uppoffringar jag gör varje dag för att vara frisk ger mig så mycket tillbaka. För i slutändan väljer jag inte bara att vara hälsosam för mig själv; jag väljer att vara hälsosam för dem.

Min vän, du kan också göra detta. Du kan göra valet att ta en sallad istället för en hamburgare, att höra komplimangen istället för kritiken, eller att ta trapporna istället för hissen, och du kan göra det i dag. Jag lovar dig, om du börjar idag, och fattar samma sunda beslut i morgon och dagen efter det kommer du aldrig ångra vad du uppnår.

Du kan vara framgångsrik med din hälsa. Jag tror på dig.

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hälsa
 • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hälsa
 • Ledarskap

Dela:

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill