Hemligheten till framgång i livet: Personlig utveckling

Del 2 i serien om framgång: Arbeta medvetet och avsiktligt varje dag för att uppnå personlig tillväxt.

Ledarskap | Karriär | ARTIKEL | JULI 2016

Hemligheten till framgång i livet: Personlig utveckling

Hemligheten till framgång i livet: Personlig utveckling

Har du någonsin lagt märke till hur små barn tillbringar en hel del tid åt att tala om "en dag"?
"En dag ska jag vara tillräckligt stor för att åka på den där resan.”
"En dag kommer jag att kunna fatta mina egna beslut."
"En dag kommer jag att ha en ponny."
När du är ett litet barn, vill du vara en stor vuxen. Du behöver inte ägna uppmärksamhet åt detaljerna i vuxenlivet. Du ser bara att vuxna - stora människor - får fler privilegier, får ha roligare.
Vad vi inte förstår förrän vi är vuxna är att det finns ett pris att betala för att växa upp.

Du måste gå till jobbet - varje dag. Du måste ta hand om praktiska saker med huset - varje dag. Du måste vara uppmärksam på saker som räkningar, underhåll av fordon, e-post, och projekt - varje dag.

Barn tänker på "en dag". Vuxna tänker på "varje dag".

Här är sanningen: om vi vill växa, om vi vill bli "stora" måste vi ha en avsikt med "varje dag".

I min förra artikel började jag skriva om hemligheter till framgång för att lyfta fram de tre mest effektfulla beslut du kan ta för ditt liv. Tanken är att hemligheten till framgång ligger i det du gör varje dag. Vi började med hälsa eftersom din kropp är en viktig tillgång. Om du tar hand om den kommer den att ta hand om dig!

I den här artikeln vill jag fokusera på personlig utveckling. Och precis som vi måste vara avsiktliga gällande vår hälsa varje dag, behöver vi också vara avsiktliga gällande vår personliga utveckling.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Tyvärr har många människor behandlat personlig utveckling som en biprodukt av livet. De verkar tro att om de existerar tillräckligt länge, så kommer de på något magiskt sätt att ackumulera mognad, visdom och skicklighet. Men att förvärva rätt krydda för att göra skillnad i världen kräver mer än livslängd. Det är ett åtagande att bli lite bättre varje dag.

Här är två saker du kan göra varje dag för din personliga tillväxt. De är enkla, men kom ihåg, enkelt att förstå betyder inte alltid lätt att utföra.

Gör tillväxt till en daglig prioritet

Du skulle bli förvånad över hur många människor som misslyckas eftersom de inte prioriterar tillväxt i sitt tänkande och i kalendern. De har för avsikt att växa och vill växa, men de saknar förmågan att omsätta sin avsikt i handling. De behöver något för att hjälpa dem att att växa.

Jag har i en tidigare artikel berättat om min regel 5. Det är ett enkelt men kraftfullt system som hjälper mig att fokusera på de fem små uppgifter jag gör varje dag för att behålla min tillväxt inom vissa områden.

Till exempel, om jag vill fortsätta att växa som författare, vet jag att jag behöver spendera tid varje dag med att läsa, tänka, arkivera, ställa frågor, och – naturligtvis – skriva! Jag skulle kunna göra alla dessa saker varje dag utan min regel 5, men jag skulle inte vara lika avsiktlig. En eller flera aktiviteter kan lätt falla mellan stolarna. Det är ett enkelt system, men det hjälper mig att upprätthålla min dagliga disciplin att växa som författare.

För att göra tillväxten till en daglig prioritet, gör en ”regel om 5” för personlig utveckling. Till exempel, om du vill bli bättre i ditt arbete - välj de fem uppgifter, attityder eller vanor du behöver för att ha en avsikt varje dag att bli bättre. Det kan se ut så här:

- Börja varje dag med de två viktigaste uppgifterna
- Spendera tid åt att förbättra kontakten med min chef och göra mer än vad som förväntas
- Besvara e-post från kunder i tid
- Välja att vara positiv och samarbeta bra med mina kollegor
- Lämna mitt skrivbord städat och redo för nästa dag

Vilka fem saker du bör inkludera i din regel om 5 är upp till dig; i själva verket bör du justera regeln om 5 när du växer! Att skapa systemet är det viktigaste eftersom det skapar en väg för daglig tillväxt.

Gör tillväxt till en uttalad strävan

Men du kanske inte är en system-person. Kanske fungerar du bäst när dina alternativ är öppna. Du kan fortfarande vara avsiktlig med din tillväxt om du är avsiktlig med din tid. Börja med att definiera dina prioriteringar, och sedan tilldela varje en viss tid baserad på vikt. Ge dina tillväxtaktiviteter mer vikt än dina grundaktiviteter, för att minimera distraktioner som kan hålla dig tillbaka.

Ett bra exempel är e-postbrevlådan. Fastställ en tidsfrist för att kolla din e-post, säg 20 minuter i början av dagen, 15 minuter vid lunch och 10 minuter innan du lämnar arbetet för att gå hem. Det låter allvarligt, men du skulle bli förvånad över hur snabbt e-post kan äta kvalitetsminuter från din dag.

Genom att definiera hur mycket tid du ska ge till dina prioriteringar kan du använda den tiden till fullo. Risken är stor att du låter mer tid än du tror glida genom fingrarna. När allt kommer omkring kan vem som helst lätt gå vilse i uppgifter som inte erbjuder mycket värde.

Hur du än väljer att göra, kom ihåg att tillväxten inte bara händer av sig själv. Du måste planera för det. Kom ihåg att personlig utveckling är en hörnsten för framgång. Genom att vara avsiktlig om att växa och bli bättre kan du uppleva en ständig tillväxt varje dag.

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Karriär

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Karriär

Dela:

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill