Hur du får saker att hända med rätt attityd

Det perfekta ögonblicket kanske aldrig kommer, så varför vänta på det?

Ledarskap | ARTIKEL | APRIL 2015

Attityd, John Maxwell, Positiv

Attityd, John Maxwell, Positiv

John Maxwell menar att det som skiljer drömmaren från den som får saker gjorda, är den positiva inställningen och attityden. För att göra verklighet av sina drömmar krävs att man vet vad man vill - och har disciplinen att genomföra planerna. Här delar Maxwell med sig av sina raka råd till dig som behöver fokusera framåt.

En svag men urskiljbar skiljelinje separerar högpresterande från drömmare.

Skillnaden kan sammanfattas i ett ord: attityd. Högpresterande har en positiv inställning som skiljer dem från rena drömmare. Högpresterande är helt övertygande om att lyckas, oavsett hinder, och de är villiga att göra det som krävs och betala priset för framgång.

Här är 10 tips för att stärka din egen positiva attityd:

 1. Förneka hjälplöshet. Människor som får saker att hända söker ihärdigt lösningar och i processen hittar de kreativa lösningar som andra aldrig ens försökt hitta. Snarare än att vältra sig i hjälplöshet, försöker de övervinna de hinder som finns framför dem.
 2. Ta tjuren vid hornen. Människor som får saker att hända är orädda. De går direkt till källan för att hitta en lösning. De väntar inte; de agerar.
 3. Klaga aldrig. Människor som får saker att hända avstår från att klaga. De inser att det är meningslöst och undviker att hänge sig åt denna tidsödande aktivitet.
 4. Gå i någon annans skor. Människor som får saker att hända har empati med andra. De försöker se situationen från andras perspektiv för att lyckas fatta de bästa besluten.
 5. Vårda din passion. Människor som får saker att hända älskar vad de gör. De har lärt sig att fylla på elden som håller dem i rörelse. Priset ges inte till den person som är den smartaste och inte heller till den person med fördelar i resurser och position. Belöningen går till den person som har passion.
 6. Gå längre än förväntat. Människor som får saker att hända överträffar förväntningarna. Medan andra nöjer sig med en godtagbar lösning, är de inte nöjda förrän de har uppnått det oväntade. De sätter förväntningar på sig själva högre än andra människor eller vad situationen kräver.
 7. Sluta älta och sätt igång. Människor som får saker att hända agerar. Medan andra är lamslagna av oro, rädsla och ångest, har de mod att rycka framåt. Det perfekta ögonblicket när allt är säkert och fungerar optimalt kanske aldrig kommer, så varför vänta på det?
 8. Följ med strömmen. Människor som får saker att hända kan anpassa sig till förändringar. De klagar inte över en oväntad kurva på vägen. De tar sig an förändringar med en optimistisk syn.
 9. Fullfölj till slutet. Människor som får saker att hända inte bara initierar, de avslutar också. De är självgående med kapacitet att stänga en affär.
 10. Räkna med avkastning som ett resultat av ditt engagemang. Om du ger ditt fulla engagemang med en positiv inställning kommer du kunna förvänta dig en avkastning. Passionerat engagemang smittar, precis som beslutsamhet. Engagerade ledare kommer att skörda frukterna och hitta öppna dörrar samtidigt som andra dras till spänningen och energin som kommer från dem.

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill