Kraft och energi på konferensen "Nu kliver vi framåt"

Kvinnliga ledare visade vägen på lyckad konferens i Vaxholm.

Hälsa | ARTIKEL | DEC 2012

För två år sedan så startade vi nätverksgruppen KLIVET i Vaxholm som står för kvinnligt ledarskap i Vaxholm. Gunilla Turner och jag själv har varit initiativtagare till denna resa, med stöd från vår kommunledning i Vaxholm och efter två år så satsade vi med gemensamma krafter på en nationell konferens som utmynnade i kompetensutveckling och härlig energi.

Artikel skriven av Malin Hallare

Solen sken, kunskapen flödade, energin stod på topp och Näringsministern dansade Zumba när KLIVET genomförde konferensen ”Nu kliver vi framåt” i Vaxholm den 15 november.

Vaxholm visade upp sig från sin allra bästa sida denna strålande novemberdag då 70 deltagare strömmade till Waxholms hotell för registrera sig, välkomnas och bege sig till Vaxholms Biografteater för första föreläsningen.

Det blev en dag för, med och om kvinnor som driver och leder verksamheter.  En självklarhet i det 21 århundradet kan man kanske tycka, men siffrorna talar ett annat språk. När Anders Bornefalk från Svenskt näringsliv visade upp de dystra talen var det konstigt att solen inte gick i moln. 3 procent kvinnor driver företag och bara 1 procent driver företag med anställda.

Betydligt gladare blev vi av att höra om framgångsrika företagerskan Mernosh Saatchi som visade på lusten som drivkraft för att skapa kreativitet och därmed innovation som leder till värde och lönsamhet. Allt handlar om lust sa hon och berättade om sin mamma, pappa, sina söner, sin samarbetspartner, sina anställda och sitt företag som väntas få 50 miljoner i omsättning under 2012.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Näringsminister Annie Lööf höjde stämningen ytterligare en nivå genom att upplysa om att en fjärdedel av alla företag drivs av kvinnor och om vi höjer andelen till hälften så får Sverige 75 000 nya företag och därmed en avsevärt förbättrad konkurrenskraft. Det räckte för att både näringsminister, konferencierer och en jublande publik skulle ge sig hän i en virvlande Zumba.

Att utvecklingen går långsamt kunde landshövding Chris Heister bekräfta genom att berätta att hon är den första kvinnliga landshövdingen i länet och att den allra första landshövdingen kom på plats redan 1634. Med den takten skulle det ta 488 år innan vi fick ett 50/50 förhållande. Som motvikt fick vi veta att Stockholms län har den högsta andelen kvinnliga företagare i landet och att Vaxholm ligger tvåa i länet med 38 procent efter Danderyd med 42 procent.

Utöver föreläsningar bjöd konferensen på matnyttiga workshops med råd om hur företagare bäst kan sälja och driva sitt företag lönsamt, paneldiskussioner, mingel och fantastisk mat på Vaxholms hotell. Att fler kvinnliga företagare behövs för att utveckla sig själva, sin ort, sin region och sitt land stod klart efter denna kunskapsintensiva dag.

Att samla och inspirera driftiga kvinnor är ett steg på vägen!

Unknown photo imported from Drupal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näringsminister Annie Lööf.

Unknown photo imported from Drupal

 

 

 

 

 

 

 

På väg!

Unknown photo imported from Drupal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landshövding Chris Heister.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hälsa

Dela:

Om KLIVET

Konferensen ”Nu kliver vi framåt” i Vaxholm den 15 november 2012 arrangerades av KLIVET, kvinnligt ledarskap i Vaxholm och riktade sig till kvinnliga företagare och ledare.

Talare var Annie Lööf näringsminister, Mernosh Saatchi VD Humblestorm och medlem i regeringens Framtidskommission, Anders Bornefalk, Svenskt näringsliv, Chris Heister, Landshövding Stockholms län, Sofia Ståhle, Katarina de Verdier och Gunilla Sterner, Länsstyrelsen, Kinga Lundblad, Leventa, Steve Turner, Turneraround och Eva-Britt Hult, Life-Tech. Konferencierer var kommunpolitikerna Anna Hansson och Mai-Lis Dahlberg. Projektledare Charlotte Hellgren, Nativa.

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill