Otto Scharmer: Lärande handlar inte om att addera skills utan att utveckla innehavaren av färdigheterna

Ledarskap | VIDEO | OKT 2020

Otto Scharmer, senior föreläsare vid MIT Management Sloan School och medgrundare av the Presencing Institute, i exklusivt material för MindShift och Motivation.se.

”Ett öppet sinne är faktabaserat och grundar sig i data. Låt fakta tala till dig istället för att projicera dina egna sanningar och värderingar”, säger Otto Scharmer. ”Det är första steget i ledarskap som är kopplat till verkligheten och utvecklar förmågan att skilja på sant och falskt.”

Otto Scharmer är medgrundare av the Presencing Insitiute, senior föreläsare vid MIT Sloan School of Management, grundare av "Theory U" och författare till flertalet bästsäljande böcker om medvetandebaserade systemförändringar.

Nästa steg i ledarskapet är även det faktabaserat och handlar om att använda egna känslor som system för att leda och förändra beteenden genom relationer.

Här får du ta del av exklusivt material från MindShift-konferensen på Handelshögskolan i Stockholm som genomfördes i maj i samarbete med Centrum för Social Hållbarhet vid Karolinska Institutet och Stiftelsen Ekskäret. Syftet med MindShift är att genom ett antal events visa på hur systematiskt och evidensbaserat arbete med mänsklig utveckling kan hjälpa oss kollektivt att möta organisatoriska, samhälleliga och globala utmaningar.

Se videon! Otto pratar om dessutom om förmåga att släppa tidigare planer, börja aktivera ekosystemet istället för egosystemet som en nyckel för förändring, samt fyra sätt att lyssna på som förändrar ledarskapet och potentiellt vår gemensamma framtid.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Hope you want to join the MindShift!

November 20th 2020 for the Global launch of the Growth that Matters Manifesto. 

Growth that Matters is not only a short Manifesto, but more importantly an emerging alliance between innovative organizations, institutions and scientists, practitioners and thought leaders on human growth. 

Readers of Motivation.se - you get a 30% discount
At registration use promotional code: Partner-Motivation.se

See the speakers and buy your ticket here

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill