Jennifer Garvey Berger & Robert Kegan: Mänskligheten är förlorad om vi inte börjar odla en medveten utveckling

Ledarskap | VIDEO | SEP 2020

Jennifer Garvey Berger författare till bland annat Unlocking Leadership Mindtraps: How to Thrive in Complexity, i exklusivt material för MindShift och Motivation.se.

Tre hjälpfulla frågor för MindShift, levererade av Jennifer Garvey Berger - vd på Cultivating Leadership, som jobbar med ledarskap bland annat i samarbete med Google, Microsoft, Novartis, Wikipedia, och Oxfam International.

  1. Ställ bra frågor, nya frågor, som förflyttar gränser
  2. Ta flera perspektiv, och beakta perspektiv som är väldigt olika från dina egna
  3. Utveckla förmågan att se system, att uppmärksamma mönster och samband

Jennifer Garvey Berger är författare till flera uppskattade böcker, bland annat Unlocking Leadership Mindtraps: How to Thrive in Complexity.  Hon är utbildad vid Harvard University Graduate School of Education och tidigare docent vid George Mason University. 

Här får du ta del av exklusivt material från MindShift-konferensen på Handelshögskolan i Stockholm som genomfördes i maj i samarbete med Centrum för Social Hållbarhet vid Karolinska Institutet och Stiftelsen Ekskäret. Syftet med MindShift är att genom ett antal events visa på hur systematiskt och evidensbaserat arbete med mänsklig utveckling kan hjälpa oss kollektivt att möta organisatoriska, samhälleliga och globala utmaningar.

Se och hör Jennifer prata om att vi behöver odla den interna komplexiteten för att hantera den externa dito och hur vi bör hantera våra instinkter för ett framgångsrikt MindShift. Vi hör även psykologen Robert Kegan vid Harvard University dela sina tankar kring kollektiv uppmärksamhet på disruptionen.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill