Pär Rådström

Citat | CITAT | SEP 2018

Att ”göra reportage” är någonting som så gott som alla yngre människor som vistas i något annat land än sitt eget kommer på. Hela världen genomströmmas av unga människor som är ute för att göra reportage.

Pär Rådström

Pär Rådström var den förste av en ny typ av författare i Sverige. Han rörde sig i 1950-talets massmediala värld med ett språk från jazzen, filmen, idrotten, reklamen, förorterna, nöjeslokalerna och världsstäderna. Så här inledde han till exempel sitt möte med Louis Armstrong i Chicago: ”I snövita kalsonger, med bomullstussar mellan de blödande läpparna och med en basker på huvudet sitter han framför spegeln i sin loge. Han har just duschat och bytt. Svetten har ännu inte kommit tillbaks. Han verkar ganska trött. Han håller munnen alldeles stilla, läpparna liksom stela. För tjugo minuter sen slutade han med fyra korus på St Louis Blues. Hur många korus på St Louis har han spelat i sitt liv? Hur många sneda speglar har han tittat i? Hur många speglar har sett hans såriga läppar, de blodfärgade bomullstussarna?” Pär Rådströms sätt att skriva var en ny journalistik långt innan begreppet ”new journalism” föddes av Tom Wolfe i USA på 1960-talet.

Annons

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Ledarskapsutveckling är ofta dyr, tar lång tid och är bara för några få. Men ledarskap har fått en ny mening. Med Growloop är hela organisationen med. Så att både människor, teams och organisationer kan växa snabbare. I en större skala. Och till en lägre kostnad.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan 14 februari 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill