Välj – och gör det nu.

Vänta inte till den dagen du inte längre har något val.

ARTIKEL | NOV 2017

Våga välja!

Våga välja!

Välj medan det är möjligt. Det är min enkla men innerliga uppmaning till dig. 

Visst, vi kan låta saker bero. Vi kan välja att fånga vissa möjligheter och låta andra segla förbi, utan att reflektera särskilt mycket över det. Det fungerar ofta bra. Ibland fungerar det länge och väl. Tills den dag då det är för sent att välja. Den dagen spelar få saker roll. Den dagen spelar det roll hur mycket vi har älskat. Hur mycket vi har skrattat. Hur mycket vi har vågat. Och huruvida vi har valt att fånga våra drömmar och förverkliga dem.

Skaparkraften har vi alla inom oss. Så frågan är bara hur vi riktar den. Vågar vi följa hjärtats viskning? Vågar vi träda fram i vår unikitet och egna uttryck? Vågar vi lita på att vi har något viktigt att erbjuda omvärlden och oss själva? Vågar vi vara de vi tror oss vara ämnade att vara?

Tillsammans erbjuder vi en enorm mångfald av uttryck, handlingar och bidrag till denna värld. Det vi alla har gemensamt är möjligheten att erbjuda vår skönhet till världen; möjligheten att lämna denna värld lite vackrare, lite bättre, lite färgstarkare än när vi kom hit.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Så varför missa denna chans?

Därför att leva enligt normer och förväntade åtaganden till synes verkar enkelt. Det kräver inget eget ställningstagande. Det förutsätter inga modiga val. Det är bekvämt och kan kännas rätt fram tills den dag vi inte längre har några val. Den dagen raseras allt vi dittills tagit för givet till en gårdagens illusion. Den dagen spelar idén om trygghet inte längre någon roll. Den dagen spelar endast hjärtas röst en roll.

Frid finner den som har följt sin längtan. Tillfreds är den som har gjort sina val. Glädje känner den som har delat med sig av sin gåva till världen. Tacksamhet känner den som har älskat sig själv och andra. Frihet känner den som har levt modigt.

Som människa finns rädsla och tvivel alltid närvarande. Ursäkter kommer vi alltid att finna. Någonting kan alltid stå i vägen för ditt hjärtas val. Så frågan bör aldrig vara hur mycket du tvivlar, utan hur mycket du vill leva ditt hjärtas längtan. Hur stark är drivkraften att kunna se tillbaka på ditt liv med stolthet och säga: ”Jag gjorde det, mot alla odds, jag gjorde det.”?

Välj medan det är möjligt. Och kom ihåg; att inte välja är också att välja. Så gör det medan du har chansen. Låt hjärtat vägleda, hjärnan planera och handen utföra. Gör det. Jag tror på dig.

Taggar: Mod Välja val

Evelina Wahlqvist

Krönikör

  • Följ skribent

Evelina Wahlqvist inspirerar med en kombination av hjärna och hjärta. Kreativitet, medvetenhet och helhet är hennes ledord. Hon blev bekant för svenska folket under sina år som kreativitetsforskare och föreläsare. På senare år har hon arbetat som näringslivsstrateg och platsutvecklare. Fritiden ägnas åt naturvandringar, yogamattan och det skrivna ordet. Med sina krönikor vill hon inspirera till nya tankepositioner. Evelina talar gärna om det långsökta men helst om det mest självklara. Hon kombinerar det lilla med det stora, det tidlösa med det nya och närhet med distans. Insikt föder utsikt, och tvärtom. (Foto: Andreas Sundgren)

Kontakt: evelina@motivation.se

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Evelina Wahlqvist

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill