Brev från din bästa vän

Evelina Wahlqvist: ”Medan jag fortfarande har din uppmärksamhet vill jag ge dig en uppmaning. Jag hoppas att du hädanefter börjar och avslutar varje dag på ett kärleksfullt sätt.”

Motivera | ARTIKEL | DEC 2016

Brev från din bästa vän

Brev från din bästa vän

Hej! Jag är din inre röst. Din intuition. Din inre doktor. Din inneboende välvilja. Din mest innerliga och bästa vän. Jag är den som alltid vill dig väl. Jag är inte särskilt högljudd. Jag är snarare finstämd; jag gillar harmoni. Tyvärr blir jag ofta överröstad av stressens röst och orons röst. Det värsta jag vet är när jag blir överröstad av din inre kritiker. Den är intensiv och skriker oproportionerligt högt. Den klandrar dig i onödan då jag hellre vill att du slappnar av och ser din egen skönhet, godhet och storslagenhet. Jag är här för att påminna dig att du gör ditt bästa.

Ofta skulle jag också vilja få dig att lyfta näsan över vardagliga bekymmer och bryderier – och istället se hur mycket av allt det du gör som får svallvågor och påverkar andra människor till det bättre. Jag vill att du ska se ditt ljus, din kraft och din enastående förmåga. Men din inre kritiker kämpar hårt med att förminska, förlöjliga och förfula dig. Din inre kritiker är inte nådig. Men jag önskar dig nåd.

Jag slås av att du, liksom i stort sett alla andra människor, glömt eller förträngt att du är värdig nåd. Så nu, när jag äntligen har fångat din uppmärksamhet, tänkte jag ta mig friheten att påminna dig om vad nåd är. Det är den gåva du skänker dig själv när du ger dig själv villkorslös kärlek. Min uppmaning till dig är att älska dig själv större och hjärtligare än du älskat och blivit älskad av någon annan människa. Bli din egen största kärlek, vet jag! Nej, det är inte egoistiskt. Den största gåva du kan ge dig själv blir även din största gåva till världen. Bombis!

Hur tänker jag nu? Jo, en människa som visar omtänksamhet mot sig själv, hörsammar och tar ansvar för att bemöta sina behov, som tar hand om sin kropp och hälsa - och dessutom strävar efter att leva sina vackraste drömmar och mest innerliga längtan – den människan vill också andra väl, ty hon önskar denna goda självkärlek till alla omkring sig. Hon kommer att inspirera människor omkring sig till detta innerliga kärleksskapande. Det är ofrånkomligt. Dessutom blir våra relationer till varandra så mycket bättre när vi älskar oss själva, för då blir vi bättre på att både ge till och ta emot av andra. Människor som älskar sig själva litar på den okränkbara värdigheten – sin egen och alla levande varelsers värdighet.

Där vill jag att du landar; i din okränkbara värdighet. Du är värdig. Du är en människa värd din egen kärlek, omtanke och godhet. Du är en fantastisk, älskvärd och underbar varelse. Du är värd det liv du drömmer om. Och du är inte bara värdig. Du är utrustad. Du har allt du behöver. Du bär kärleken i ditt hjärta. Du bär skapelseförmågan i din hand. Och den där hjärnan du använder så mycket för att oroa dig, bekymra dig och kritisera dig själv i onödan med, varför inte låta den tjäna ditt hjärtas röst istället för tvärtom?

Jag säger inte att denna omställning är helt enkel. Men den är mycket lättare än du tror! Medan jag fortfarande har din uppmärksamhet vill jag ge dig en uppmaning. Jag hoppas att du hädanefter börjar och avslutar varje dag på ett kärleksfullt sätt. Jag har noterat att du plikttroget borstar tänderna var morgon och kväll. Så nu vill jag smyga mig in i denna hårt inarbetade rutin och bli en del av den. Okej?

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Jag låter dig borsta tänderna klart. Sedan önskar jag att du var morgon vid badrumsspegeln ser dig själv djupt in i ögonen och ler åt dig själv. Säg: ”Godmorgon vackraste jag! I dag ska jag ge mig en så bra dag jag bara kan. Jag ska lyssna på mig själv. Ta hand om mig själv. Älska mig själv. Och så ska jag unna mig något som gör mig glad – alldeles oavsett vad som händer runt omkring mig. För det är jag värd.”

Och varje kväll, när tandborsten gjort sitt, så önskar jag att du ser dig själv i spegeln och säger: ”Tack för i dag, fantastiska jag. Jag har gjort mitt bästa och jag känner mig nöjd med mig själv. Jag är tacksam för mycket i livet. Framförallt är jag tacksam för att jag är jag. Nu ska jag sova gott. För det är jag värd. Ses i morgon, snygging. Dröm sött!”

Tack för din uppmärksamhet. Tack för att du lyssnade. Tack för att jag fick tala ostört. Jag hoppas att du gillar vad jag har att säga. Jag talar gärna oftare med dig. Jag är alltid här – inom dig. Så börja gärna med att addera mig till din tandborstrutin. Och när det känns bekvämt kan vi växla upp och talas vid oftare. Inget skulle göra mig gladare. Lita på det. Jag är din bästa vän. Vill du bli min?

Evelina Wahlqvist

Krönikör

 • Följ skribent

Evelina Wahlqvist inspirerar med en kombination av hjärna och hjärta. Kreativitet, medvetenhet och helhet är hennes ledord. Hon blev bekant för svenska folket under sina år som kreativitetsforskare och föreläsare. På senare år har hon arbetat som näringslivsstrateg och platsutvecklare. Fritiden ägnas åt naturvandringar, yogamattan och det skrivna ordet. Med sina krönikor vill hon inspirera till nya tankepositioner. Evelina talar gärna om det långsökta men helst om det mest självklara. Hon kombinerar det lilla med det stora, det tidlösa med det nya och närhet med distans. Insikt föder utsikt, och tvärtom. (Foto: Andreas Sundgren)

Kontakt: evelina@motivation.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Motivera

Evelina Wahlqvist

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Motivera

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill