Årets VD och Årets Unga VD 2017 utsedda

Nu är det klart vilka som fått utmärkelsen Årets VD.

Årets VD | ARTIKEL | NOV 2017

Vinnarna av Årets VD 2017

Vinnarna av Årets VD 2017

Igår kväll presenterades vinnarna i fyra olika kategorier på en stor gala på Hotel At Six i Stockholm. Vinnare i kategorin stora företag är Ola Serneke, Serneke Group AB. Årets VD i kategorin mellanstora företag är Katarina Sjögren Petrini, Ticket Leisure Travel AB. I kategorin små företag vann Katarina Walter, Antrop AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Joachim Lindström, Ideal of Sweden AB.

Utmärkelsen Årets VD syftar till att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Närmare 250 personer hade samlats på Hotel At Six och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till Hélène Barnekow, vd Telia Company Sverige, Günther Mårder, vd Företagarna och Petter A. Stordalen, ägare & vd Strawberry samt styrelseordförande Nordic Choice Hotels som delade med sig av sina ledarerfarenheter. Temat för kvällen var " Kultur slår strategi - När kundbesatthet och medarbetarnas engagemang står i ledarens fokus."

- Alla fyra vinnarna av utmärkelsen Årets VD 2017 är väl värda det här priset. De har alla visat på ett positivt och ansvarsfullt ledarskap som tagit både individer och företag framåt. Vi hoppas att priset ska stärka och uppmuntra dem i det fortsatta arbetet att driva vidare sina visioner även i framtiden. Vi behöver ledstjärnor att ta rygg på och alla årets vinnare är fantastiska förebilder för ett hållbart och gott ledarskap, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på Motivation.se.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Juryns motiveringar till vinnarna i respektive kategori är:


Stora företag:

Ola Serneke, Serneke Group AB

Juryns motivering:
"Genom ett ledarskap som får människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål har Årets VD i kategorin stora företag lyckats förmå en snabbt växande verksamhet att uppnå imponerande resultat och överträffa högt ställda förväntningar.
Med sin starka personlighet och tro på hjärta och engagemang avspeglar pristagaren företagets kärnvärden, på ett sätt som har blivit vägledande och inspirerande för alla medarbetare.
Årets VD har visat att ett ungt företag med en enhetlig värdegrund kan nå oanade höjder – och samtidigt ta ett aktivt ansvar för samhällsutvecklingen.
"

Mellanstora företag:

Katarina Sjögren Petrini, Ticket Leisure Travel AB

Juryns motivering:
"Med en tillgänglig och engagerande ledarstil har Årets VD mellanstora företag skapat en företagskultur där tillit och utvecklingsmöjligheter får medarbetaren att vilja prestera på topp.
I en föränderlig och instabil bransch där många aktörer tvingas kämpa för sin överlevnad har pristagaren genom ett målfokuserat och strategiskt ledarskap lyckats navigera företaget mot resultat. Årets VD har visat att en engagerad och kunnig ledare kan vända tuffa utmaningar till möjligheter, nytänkande och framgång.
"

Små företag:

Katarina Walter, Antrop AB

Juryns motivering:
"Genom ett tydligt och inlyssnande ledarskap som bygger på öppenhet och tillit har Årets VD i kategorin små företag uppnått imponerande resultat under flera år.
Med sin ambition att kombinera god tillväxt med ett starkt fokus på hållbarhet har pristagaren fått med sig sina medarbetare på en framgångsresa som kräver mod men inger hopp om en bättre värld.
För Årets VD är det inte lönsamheten som står i centrum, utan visionen om ett samhälle som vi med stolthet kan överlämna åt kommande generationer.
"

Årets Unga VD:

Joachim Lindström, Ideal of Sweden AB

Juryns motivering:
"Genom ett ledarskap som uppmuntrar till eget ansvar – och uppmanar medarbetarna att våga misslyckas på vägen mot nästa framgång – har Årets Unga VD fått sitt företag att växa med raketfart.
Med ett starkt resultatfokus och en ständig strävan efter att utveckla erbjudandet och expandera till nya marknader har pristagaren visat hur högt man kan sikta, om man bara har tillräckligt med passion, mod och framtidstro.
Årets Unga VD har med stor framgång tagit sig an en hårt konkurrensutsatt marknad – och det är ändå bara början.
"

Juryn för Årets VD består av


Amanda Lundeteg Vd, AllBright, Azita Shariati Vd, Sodexo AB, Charlotte Bohman Arbetande ordförande, Hand in Hand, Gunilla Herlitz tidigare Vd för Bonnier News, Henrik Frohm Försäljningschef, IHM Business School, Jan Friberg Vd, Bondi Executive Search, Meg Tivéus Styrelseproffs, Niklas Grewin Vd, Chefsnätverket Close, Staffan Hansén Vd, SPP, Tony Grimaldi Vd för Cycleurope AB & vice vd för Grimaldi industri och Per Winblad, juryordförande, vd & chefredaktör Motivation.se.

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta:

Per Winblad, chefredaktör Motivation.se
Telefon: 070-756 58 74

E-post: per.winblad@motivation.se
Pressinformation finns även på http://www.aretsvd.se/p​ress


Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Årets VD

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill