Årets VD 2019 utsedda

Nu är det klart vilka som är Årets VD 2019!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | NOV 2019

Årets VD:ar Johan Skoglund - JM AB, Pernilla Ramslöv - NOX Consulting AB, Annica Ånäs - Atrium Ljungberg och Petter Bengtsson - Zynka Group AB.

Årets VD:ar Johan Skoglund - JM AB, Pernilla Ramslöv - NOX Consulting AB, Annica Ånäs - Atrium Ljungberg och Petter Bengtsson - Zynka Group AB.

Onsdagen den 6 november utsågs mottagarna av utmärkelsen Årets VD 2019 under en stor gala på Hotel At Six i Stockholm. I kategorin Stora företag är Johan Skoglund, JM AB, Årets VD. Mottagare i kategorin Mellanstora företag är Annica Ånäs, Atrium Ljungberg AB och i kategorin Små företag gick utmärkelsen till Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB. Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Petter Bengtsson, Zynka Group AB

- Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2019. Våra fyra pristagare har visat att ledarskap, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och är nyckeln till framgång, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på ledarskapssajten Motivation.se. 

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar - företagsledare som på ett positivt sätt bidrar till samhällsutvecklingen. Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se som för åttonde året i rad delar ut priset.

Över 200 personer hade samlats på Hotel At Six i Stockholm och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till Anna Ryott, Styrelseproffs och ordförande i Summa Equity, Eva Karlsson, vd Houdini Sportswear, Karin Bodin, Koncern-vd och ägare, Polarbröd, och Lauri Rosendahl, vd, Nasdaq Stockholm. Temat för kvällen var "WALK THE TALK - dags att agera nu för en hållbar framtid".

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Juryns motiveringar till mottagarna i respektive kategori är:

Stora företag

Johan Skoglund, JM AB

"Med en god kommunikativ förmåga och stor nyfikenhet inför andras idéer är pristagaren en ledare som förmår engagera sina medarbetare och göra bolaget till en attraktiv arbetsgivare.
Årets VD i kategorin stora företag leder ett företag som kombinerar lönsamhet med ett stort samhällsansvar, inom såväl miljö som jämställdhet och mångfald. 
Genom tydliga mål, långsiktighet och ett brinnande intresse för hela verksamheten har Årets VD gjort sitt företag till en samhällsnyttig vinnare."

Mellanstora företag

Annica Ånäs, Atrium Ljungberg AB

"Årets VD i kategorin mellanstora företag har en stark tro på kraften i organisationen och vikten av att involvera och utveckla medarbetare för att nå gemensamma mål.
Genom ett engagerat och prestigelöst ledarskap har pristagaren uppnått en mycket god lönsamhet, samtidigt som företaget också bidrar med lösningar som gör skillnad i vardagen.
Med tydliga grundvärderingar och en genuin omsorg om både människor och miljö leder Årets VD en verksamhet som är både långsiktigt hållbar och innovativ."

Små företag

Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB

"Med en stark känsla för den potential som finns i en snabbrörlig värld har Årets VD i kategorin små företag blivit en viktig och inspirerande förebild i det svenska näringslivet.
Pristagaren har på ett förtjänstfullt sätt visat att det går att hålla fast vid sina värderingar och gå sin egen väg men ändå utmana de stora elefanterna. Genom ett öppet och kärleksfullt ledarskap har Årets VD uppnått fantastiska resultat med en verksamhet som också bidrar till en bättre arbetsmarknad och en mer hållbar värld."

Årets Unga VD

Petter Bengtsson, Zynka Group AB

"Årets Unga VD har med stor energi byggt upp en företagskultur där man tar tillvara på varje medarbetares utvecklingspotential och samtidigt bevarar en stark sammanhållning när bolaget växer. Med en tydlig vision och vilja att genom innovation och kreativitet förändra en traditionstung bransch leder pristagaren ett företag som på ett hållbart sätt driver på samhällsutvecklingen. Framtiden är redan här, och Årets Unga VD vet att den innebär oändliga möjligheter."

Juryn för Årets VD består av 

Azita Shariati, vd Anicura AB, Charlotte Bohman, Arbetande ordförande Hand in Hand, Elise Andström, Managing Partner Boyden, Gunilla Herlitz, vd Miltton Labs, Meg Tivéus, styrelseproffs, Staffan Hansén, vd SPP, Stefan Granqvist, vd Interim Search, Tony Grimaldi, vd för Cycleurope AB & vice vd för Grimaldi industri samt Per Winblad, juryordförande samt vd & chefredaktör Motivation.se.

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta: 

Per Winblad, chefredaktör Motivation.se.
Telefon: 070-756 58 74
E-post: per.winblad@motivation.se

Pressinformation finns även på www.aretsvd.se/press
Tidigare års vinnare: www.aretsvd.se/om-arets-vd

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019

Årets VD 2019

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar. 

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv. 

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill