Årets VD och Årets Unga VD 2018 utsedda

Nu är det klart vilka som blir Årets VD 2018.

Årets VD | ARTIKEL | NOV 2018

Årets VD 2018: Små företag - Sofi Franzén, Eventyr AB, Årets Unga VD - Sermed Majid, Tandcentralen Sverige AB, Mellanstora företag - Anneli Angeling, Frontit AB, Stora företag - Dimitris Gioulekas, Knightec AB

Årets VD 2018: Små företag - Sofi Franzén, Eventyr AB, Årets Unga VD - Sermed Majid, Tandcentralen Sverige AB, Mellanstora företag - Anneli Angeling, Frontit AB, Stora företag - Dimitris Gioulekas, Knightec AB

Ikväll presenterades Årets VD 2018 i fyra olika kategorier vid en stor gala på Hotel At Six i Stockholm. Vinnare i kategorin stora företag blev Dimitris Gioulekas, Knightec AB. Vinnare i kategorin mellanstora företag blev Anneli Angeling, Frontit AB. I kategorin små företag vann Sofi Franzén, Eventyr AB och priset till Årets Unga VD gick till Sermed Majid, Tandcentralen Sverige AB.

Utmärkelsen Årets VD syftar till att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se som för sjunde året i rad delar ut priset. Över 200 personer hade samlats på Hotel At Six i Stockholm och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till Anna Wikland, Sverigechef Google, Jenny Hermanson, Managing Director Nordic Spotify och Sofia Rasmussen, statsvetare som delade med sig av sina ledarerfarenheter. Temat för kvällen var "Ledarskap för en ny generation – så behöver du tänka och agera för att attrahera och utveckla framtidens medarbetare och ledare."

- Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2018. Gott ledarskap är viktigare än någonsin och sunda värderingar står i fokus, inte minst för den yngre generationen som gör inträde på arbetsmarknaden nu. Våra fyra pristagare har visat att tillväxt, hållbarhet och ledarskap går att kombinera på ett framgångsrikt sätt som leder till utveckling för såväl medarbetare som företag. Genom att lyfta fram dessa goda förebilder är vår förhoppning att alltfler ska låta sig inspireras till ett värderingstyrt ledarskap och bidra till en hållbar utveckling av svenskt näringsliv, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på Motivation.se.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Juryns motiveringar till vinnarna i respektive kategori är:

Stora företag

Dimitris Gioulekas, Knightec AB

Juryns motivering:
Genom ett målinriktat ledarskap som får människor att växa har Årets VD i kategorin Stora bolag både uppnått en mycket stark tillväxt och skapat en arbetsplats där medarbetarna trivs. I en värld full av möjligheter, förskönad och splittrad av människors olikheter, väljer pristagaren att ha en öppen och nyfiken attityd och en omättlig hunger efter potential.

Med ödmjukhet, briljans och ett stort patos har Årets VD visat att det går att kombinera lönsamhet med ett genuint samhällsengagemang.

Mellanstora företag

Anneli Angeling, Frontit AB

Juryns motivering:
Med en god förmåga att lyssna, sprida värme och skapa engagemang bland medarbetarna är Årets VD i kategorin Mellanstora företag en trygg och beslutsam ledare som tagit med sitt team på en stor framgångsresa.

Genom en prestigelös men samtidigt självsäker ledarstil, och en stor tillit till sin egen och sina medarbetares kompetens, har pristagaren fått sitt företag att växa och expandera – utan att låta företagskulturen gå förlorad på vägen.

Där människor trivs och mår bra finns ett löfte om framgång, och Årets VD vet hur det löftet ska infrias.

Små företag

Sofi Franzén, Eventyr AB

Juryns motivering:
Med en ovanlig förmåga att se individen, bygga tillit och skapa gemenskap är Årets VD i kategorin Små företag en ledare som med eget exempel visar hur företagskulturen kan efterlevas.

Genom tillgänglighet, tydliga förväntningar och ett coachande förhållningssätt hjälper pristagaren sina medarbetare att själva hitta rätt på vägen mot nästa mål, vare sig resan sker tillsammans eller en och en.

Årets VD bygger framgång med hjälp av nyfikenhet, värme och en genuin förmåga att förstå den enskilda människans drivkrafter.

Årets Unga VD

Sermed Majid, Tandcentralen Sverige AB

Juryns motivering:
Med ett stort engagemang och en vilja att gå mot strömmen har Årets Unga VD visat att det mesta är möjligt för den som vågar försöka.

Genom ett inspirerande och nytänkande ledarskap driver pristagaren en verksamhet som växer och frodas i en miljö där behovet är stort och utmaningarna många.

Hinder är till för att övervinnas, och med en glödande entusiasm har Årets Unga VD bevisat att individens initiativ spelar en avgörande roll för framväxten av det goda samhället.

Juryn för Årets VD består av

Amanda Lundeteg Vd, AllBright, Azita Shariati Vd, Sodexo AB, Charlotte Bohman Arbetande ordförande, Hand in Hand, Gunilla Herlitz Vd, Miltton Labs, Henrik Friman vd, IHM Business School, Jan Friberg Vd, Bondi Executive Search, Meg Tivéus Styrelseproffs, Niklas Grewin Vd, Chefsnätverket Close, Staffan Hansén Vd, SPP, Tony Grimaldi Vd för Cycleurope AB & vice vd för Grimaldi industri och Per Winblad, juryordförande, vd & chefredaktör Motivation.se.

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta:

Per Winblad, chefredaktör Motivation.se
Telefon: 070-756 58 74
E-post: per.winblad@motivation.se

Pressinformation finns även på http://www.aretsvd.se/press

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Årets VD

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill