Att skapa avtryck

Vår vision är att utveckla människor till engagerade, välmående och produktiva ledare som bidrar till att skapa en bättre värld för sig själva och andra.

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | OKT 2021

Stockholms stadshus under en utdelning av Nobelpriset.

Stockholms stadshus under en utdelning av Nobelpriset.

Det har varit ett turbulent år med en osäker världssituation, en ekonomi präglad av inflation och stigande räntor, samt en allt snabbare teknologisk utveckling. För många av oss utgör denna nya verklighet en betydande utmaning. Inte minst har ledarskapet ställts inför prövningar; vi behöver nu mer än någonsin ledare som strävar efter att göra verklig skillnad för medarbetare, kunder och samhälle.

Så här i nobeltider finns det en tänkvärd anekdot om Alfred Nobel. År 1888 befann sig Alfred Nobels bror, Ludvig Nobel, på semester i Frankrike och under sin resa avled han tragiskt nog i Cannes. De franska tidningarna misstog Ludvig Nobel för brodern Alfred och dagen efter bortgången kunde man läsa: "Le Marchand de la mort est mort" ("Köpmannen i död är död"). Artikeln fortsatte bland annat med att säga, "Dr Alfred Nobel, som blev förmögen genom att hitta sätt att döda fler människor snabbare än någonsin tidigare, dog igår."

När Alfred läste sin egen, av misstag tryckta dödsruna, blev han upprörd och slogs av hur oviktiga hans prestationer hade uppfattats vid summeringen av hans liv. Fast besluten att lämna jordelivet mer värdigt, grundade och finansierade han Nobelpriset med sin förmögenhet, för att belöna dem som gjort världen bättre. Han bestämde sig för att göra ett annat avtryck.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Motivation.se vill också skapa avtryck. Vår vision är att utveckla människor till engagerade, välmående och produktiva ledare som vill bidra till att skapa en bättre värld för sig själva och andra. Vi publicerar regelbundet unikt innehåll i form av relevanta och djupgående artiklar inom ledarskap, motivation och personlig utveckling - allt för att du som läsare ska kunna hålla dig uppdaterad, hämta ny kunskap och få nya perspektiv. I vårt sökbara arkiv hittar du, förutom utbildningar och events, över 2500 artiklar, podcasts och videos.

Så här skrev jag den 1 mars 2011 inför lanseringen av Motivation.se om varför just vi behövs:

”Verkligheten för ledare idag är mer komplex och föränderlig än någonsin tidigare. Vi lever i en global värld med en snabb teknisk utveckling och en ökad konkurrens både om kunder och talanger. Det blir allt viktigare att ha ett varumärke som attraherar kunder, samarbetspartners såväl som duktiga medarbetare. Den nya generationen medarbetare har andra värderingar och de efterfrågar en annan typ av ledarskap. Det finns en annan medvetenhet idag om ett ansvar som ligger utanför själva företaget i form av ett ökat samhällsansvar. Det förväntas mer av oss som ledare idag. Vi behöver hela tiden hämta ny kunskap och hålla oss uppdaterade om utvecklingen. Och det är där Motivation.se kommer in.”

Året därpå 2012 instiftade vi utmärkelsen Årets VD för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar. Genom det goda exemplets makt vill vi påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Välkommen till Sveriges Ledarskapssajt!

Foto Per W

Per Winblad - Motivation.se

Vd och Chefredaktör Motivation.se, vår expert inom ledarskap

 • Följ skribent

Per Winblad, är vd & chefredaktör för Motivation.se och har under 35 år utbildat och tränat över 5000 chefer och medarbetare i ledarskap och personlig utveckling. Per är även författare till boken ”Salomos principer, visar vägen till ett moget ledarskap och ett framgångsrikt liv”. Ingår i John Maxwells Founders Circle, ett internationellt nätverk av certifierade coacher och talare.

Kontakt: per.winblad@motivation.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Hållbarhet
 • Årets VD

Foto Per W

Per Winblad - Motivation.se

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Hållbarhet
 • Årets VD

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill