Vad är ditt betyg - i halvtid?

Det är mitten av året. De goda nyheterna är att om du inte kan ge dig själv ett bra betyg för vårterminen, har du fortfarande ytterligare sex månader för att göra framsteg mot dina tillväxtmål.

Ledarskap | ARTIKEL | JULI 2015

Schemalägg din tid – och få mer gjort

Schemalägg din tid – och få mer gjort

Jag har tidigare berättat om hur jag i slutet av december alltid gör en utvärdering av det gångna året och planerar för nästa. För mig är det en perfekt tid för eftertanke och en strategi som jag sätter högt varje år. En praxis som har tjänat mig väl. Men december är inte den enda gången som jag reflekterar strategiskt. Jag tror att det är viktigt att göra en bedömning av våra mål och prioriteringar ofta.

Det är speciellt sant när det gäller personlig utveckling. Jag utvärderar min tid varje månad. Under hektiska perioder, kan vi behöva utvärdera oss själva dagligen. Bara för att se till att vi fortfarande är riktade mot målet.

Vid mitten av året är det en naturlig tidpunkt att utvärdera dina framsteg när det gäller din personliga utveckling hittills. Så här är några frågor du kan ställa dig själv för att se hur väl du har utvecklats hittills i år:

1. När gjorde du senast något för första gången?

Har du prövat nya saker under året? Eller gör du fortfarande vad du alltid har gjort? Att pröva nya saker - och ibland misslyckas - är ett av de bästa sätten att växa.

2. Vad har du lärt dig och tillämpat under de senaste sex månaderna?

Hur avsiktlig har du varit i att lära och omsätta nya idéer och kunskaper i praktiken? Vad har du läst, lyssnat på, eller deltagit i som gav dig praktisk vägledning mot dina mål? Och hur har du tillämpat vad du lärt dig?

3. Vad har du gjort dagligen för att underlätta din tillväxt?

Framgångsrika människor tar riktiga beslut tidigt och hanterar dessa beslut dagligen. När du väl har bestämt dig för att växa, mäts dina framsteg dag för dag. Så vilka dagliga steg har du tagit för att komma närmare dina mål?

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

4. Hur skickar du vidare vad du lärt dig?

Detta är den viktigaste frågan för en ledare. Det beror på att jag tror att vi är menade att vara som "floder", inte som "reservoarer." Med andra ord, vi är vårt allra bästa när vi låter det vi lärt strömma genom oss och påverka andra. Hur har du gjort för att strategiskt dela din inlärning med dem omkring dig?

Lärande och tillväxt sker inte automatiskt. De sker bara med tydlig intention. Vi måste planera för att växa, och vidta särskilda åtgärder för tillväxt varje dag. Då är vi rustade att förmedla vår tillväxt till andra.

I mitten av året är de goda nyheterna är att om du inte kan ge dig själv ett bra betyg för vårterminen, har du fortfarande ytterligare sex månader för att göra framsteg mot dina tillväxtmål.

Utvärdera idag. När du vet var du är, har du en god uppfattning om vart du ska härnäst.

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill