CrossFit för aktiv fettförbränning

Utmana dig själv med explosiv träningsform som tilltalar poliser och militärer...

Hälsa | ARTIKEL | FEB 2012

CrossFit är en relativt ny träningsform. Den har sitt ursprung i USA och startades på allvar i Kalifornien på nittiotalet, av den före detta gymnasten Greg Glassman och hans dåvarande fru Lauren Glassman. Det handlar om varierad styrke- och konditionsträning som kombinerar styrkelyft, sprint, gymnastik, så kallade kettlebells och intervallträning.

Träningsformen finns idag utbredd över hela världen och den är sedan länge populär bland brandmän, poliser och inom militären. Nu har den alltså även landat på våra gym eftersom många ser fördelarna med den funktionella styrkan som blir resultatet.

Det här är något vi stillasittande behöver. Det är inte konstigt att träningsformen blivit så populär – den utvecklar din funktionella styrka men ökar också ämnesomsättning och fettförbränning snabbt och märkvärt. När du kör metoden i åtta veckor, tre gånger veckan, så kommer du snart kunna sa resultat.

Många fysiska plan

En styrka med CrossFit är att den verkar på många olika fysiska plan. Den påverkar: hjärt- och lungkapacitet, styrka (och hur snabbt den uppnås), kondition, kraft, rörlighet, balans, snabbhet, koordination och precision. Centrala områden för träning som uppnås inom en och samma form.

CrossFit tränas mot tid eller i antal repetitioner. Ett klassiskt pass är till exempel en ”Fran” – en serie rörelseupprepningar. Fran som många andra CrossFit-pass, körs mot klockan. Det gäller att klara utsatta repetitioner, i detta fall 21/15/9 stycken.

Ofta utgår man från två basövningar, thrusters (knäböjningar) och pull-ups (häva sig upp med armarnas kraft). En Fran initieras med 21 thrusters som följs av 21 Pull-ups - sen skalas det ner i repetitionerna, dvs 15 och 9 stycken tills man avslutar. CrossFit-eliten klarar generellt det här passet på mellan 2 och 3 minuter…

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

CrossFit och förbränning

Ett CrossFit-pass aktiverar din fulla ämnesomsättning. Musklerna aktiveras genom hård styrketräning, vilket är ett av de effektivaste sätten att öka din fettförbränning.

I kombination med Paleo-dieten (även känd som Stenåldersdiet)/Rawfood är det inte konstigt att CrossFit skapat en fitness-våg över hela världen.

På styrkeprogrammet.se kan du sätta ihop egna pass. Välj tre eller fyra övningar och kör 10 minuters uppvärmning sedan 20 minuter effektiva övningar. Avsluta alltid med stretching.

CrossFit är gjort för att kunna anpassas till alla nivåer av fysik – oavsett vilken form du är i. Rörelserna och passen kan formas så att det passar alla. Det går heller inte att ”träna något annat” för att komma i form för CrossFit vars poäng är att bygga den bästa grunder för din fysik. Således är det snarare CrossFit du ska inleda med innan du startar upp andra träningsformen vid sidan om.

Som vanligt är det viktigt att utföra rörelserna rätt och med kvalitet. En bra sak kan vara att boka en personlig tränare som kan ge dig en introduktion.

Lycka till!

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hälsa

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill