Eva Hamilton

Citat | CITAT | DEC 2018

Kvinnor sitter ofta fast i en biologisk barnfälla. Men skaffa en bra karl – det är mitt bästa tips för avancemang.

Eva Hamilton

Sveriges Televisions förre verkställande direktör Eva Hamilton ger ett tips till kvinnor i karriären. Christina Jutterström, som också varit VD på SVT och därtill chefredaktör för både Dagens Nyheter och Expressen, har närmare preciserat vad det är som gör det så viktigt och så komplext och komplicerat att vara kvinnlig chef: ”Det var viktigt att kunna bli chef med en ettåring och en sexåring hemma. Fast på den tiden fick man ju inte ha hjälp och jag minns att jag stod och tvättade på nätterna medan jag tänkte på en av mina företrädare, Herbert Tingsten, som låg i sängen och läste böcker.” Golda Meir, som var en av grundarna till staten Israel och dess fjärde premiärminister, upplevde också känslan av att känna sig splittrad, en känsla som tycks vara ofrånkomlig för kvinnor som både sköter hemmet och är yrkesarbetande: ”På arbetet tänker man på barnen därhemma. Hemma tänker man på det man inte hann göra färdigt på arbetet. Denna strid rasar inom en. Det känns som om hjärtat skulle brista.”

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Growloop - den digitala ledarskapscoachen, tränar och utvecklar ledarskapet inklusive självledarskapet hos individer, team och organisation.

Välj bland populära ledarskapsprogram och träna själv och tillsammans med kollegor, oavsett var ni befinner er.

Growloop används idag i svenska likväl som internationella organisationer och har fått fina betyg, bland annat 8,5/10 i NPS score och 5/5 i app store.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan årskiftet 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill