Gör det inte så svårt, du kan om du vill

Jonas Hedin, vd Mindset, på Motivation.se’s Podium: Du kanske inte håller med, men jag hävdar med en dåres envishet att det inte är så mycket som är nytt.

Ledarskap | Podium | ARTIKEL | MAJ 2020

Vad vill du åstadkomma?

Vad vill du åstadkomma?

Den senaste veckan har jag reflekterat över att det haglar in lösningar på allehanda saker just nu. I mailen, i tidningarna, på LinkedIn. Varje lösning ger sken av att det är något nytt och unikt som nu ska lösa allas våras problem. Jag känner mig lätt tveksam. 

Du kanske inte håller med, men jag hävdar med en dåres envishet att det inte är så mycket som är nytt. Det är bara lite mer och annorlunda just nu. För om vi går tillbaka till början så handlar det i det stora hela om samma grundprinciper som alltid. 

Om jag ska göra något, oaktat vad det är och när det än skall göras, hög- eller lågkonjunktur, med eller utan Corona, så är det som vanligt ändå. Du behöver fortfarande fråga dig: 

Vad vill du åstadkomma? 
Varför vill du göra det? 
Hur ska det fungera/vara när det är klart? 

Detta mynnar ut i en målsättning eller målbild, ett önskat resultat. Därefter måste du göra en nykter värdering av ditt nuläge och avgöra vilket stöd du kan behöva för att nå målet och uppnå önskat resultat. Det brukar mynna ut i någon form av plan med aktiviteter och delmål. Nu återstår att göra och att följa upp. 

Visst, vissa saker är svårare än andra, kanske till och med svårare just nu. Men mycket handlar om att skapa eller följa vanor, och eller processer. Att börja träna kan vara otroligt svårt. Att sluta snusa eller röka. Att skapa bättre relationer. Att sälja mer. Att leda på distans. Att skapa förutsättningar för andra att lyckas. 

Det handlar inte om Corona, hög- eller lågkonjunktur utan det handlar om att veta vad man vill åstadkomma och sedan planera. Till slut handlar det om att genomföra. Göra. Då kommer målet närmare av bara farten, jag lovar. 

Annons

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Ledarskapsutveckling är ofta dyr, tar lång tid och är bara för några få. Men ledarskap har fått en ny mening. Med Growloop är hela organisationen med. Så att både människor, teams och organisationer kan växa snabbare. I en större skala. Och till en lägre kostnad.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan 14 februari 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Få saker att hända – gör, bara gör

Så stig upp ur soffan och ta dig ut om du vill börja träna, krama inte en snus om du vill sluta. Se till att slänga cigarettpaketet om du vill sluta. Fråga din medarbetare hur hen vill ha stöd under denna period. Fråga dina kunder hur de har det. Ring dina vänner och fråga hur de har det. Tala om för dina nära hur viktiga de är i ditt liv. Gå en promenad varje kväll. Gör. Bara gör. 

Ja, du fattar. Sluta hoppas och önska en massa saker, fråga dig vad du vill, planera för det och framför allt: gör. 

Japp, inga nyheter från min sida som sagt... Jag håller mig till det enkla. 

Gästskribent

 • Följ skribent

Motivation.se har som främsta ambition att publicera intressant innehåll för våra läsare. Då och då ger vi utrymme åt områdesexperter, partners och andra skribenter med särskild kompetens som får möjlighet att dela med sig av sin kunskap inom sina områden

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Podium

Gästskribent

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Podium

Dela:

Om skribenten

Jonas Hedin Mindset staende

Jonas Hedin arbetar som vd på utbildningsföretaget Mindset. 

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill