”Ingen utveckling är avveckling”

Intervju med Helen Lagergren, vd Kandidata - nytt partnersamarbete på Motivation.se.

Ledarskap | HR | ARTIKEL | JAN 2015

Helen Lagergren, Kandidata

Helen Lagergren, Kandidata

"Vi ser Motivation.se som en naturlig samarbetspartner eftersom det är en plattform eller mötesplats för människor som drivs av utveckling, precis som vi själva gör. Att få jobba med sin egen personliga utveckling samtidigt som du bidrar till andras - kan det vara mer optimalt?". Så säger Kandidatas vd Helen Lagergren om det roliga och kreativa samarbete med Motivation.se som drog igång på allvar efter årsskiftet. Läs snabbintervjun!

Varför valde ni att gå in i partnersamarbete med Motivation.se?

- Vi ser Motivation.se som en naturlig samarbetspartner eftersom det är en plattform eller mötesplats för människor som drivs av utveckling, precis som vi själva gör. Vår ägare Christer Olsson brukar säga ”Ingen utveckling är avveckling”. Att få jobba med sin egen personliga utveckling samtidigt som du bidrar till andras - kan det vara mer optimalt?

På vilket sätt kommer Kandidata märkas på Motivation.se?

- Vi brukar säga att vi mäter och utvecklar framgång genom emotionell intelligens. Forskning visar att det krävs IQ för att klara ett jobb men att det krävs EQ - eller emotionell intelligens - för att bli framgångsrik i det. Det här kommer vi se mycket mer av i framtiden, till exempel när företag rekryterar och utvecklar sin personal men också i värderingsarbetet och i arbetet med att synka ett företags värderingar med affärsmål och strategier. Det här är några av våra hjärtefrågor som vi gärna pratar mer om i olika sammanhang. Men vi är ju också här för att lära och inspireras av andras kunskaper och erfarenheter.

Vad är era planer för framtiden?

- Vi ser fram emot att fortsätta etablera emotionell intelligens som ett vedertaget begrepp på landets alla HR-avdelningar. Många företag och organisationer har så mycket att vinna på att använda sig av vetenskapligt validerade tester för att mäta både IQ och EQ, jag förstår inte att de har råd att låta bli.

Vad vill du säga till våra läsare?

- Jag vill bara säga att vi på Kandidata ser fram emot att få vara både sändare och mottagare i detta forum. Det är en otroligt välfylld sajt för alla som vill lära, motiveras och utvecklas.

Här kan du läsa mer om Kandidatas arbete.

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Vår expert inom kreativ kommunikation och skrivande

 • Följ skribent

Frida Spikdotter Nilsson coachar och håller workshops i skrivande och kreativ kommunikation för chefer, ledare och egenföretagare. Hon stöttar också i skrivutveckling via Skrivplaneten.se - en digital samlingsplats för kreativitet, storytelling och personligare kommunikation. 

Frida har jobbat med det skrivna ordet i olika former i över 20 år som frilansjournalist, skribent, redaktör, kommunikatör, bloggare och spökskrivare. Med ena benet i det skönlitterära uttrycket letar hon alltid efter berättelser som berör och når in i mottagaren. Med humor, självdistans och skrivandet som metod lockar hon fram nya dimensioner i berättelsen om både företag och människor. Frida var tidigare redaktionschef på Motivation.se

www.skrivplaneten.se

frida@skrivplaneten.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • HR

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • HR

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill