Jag saknar ett "Hur"...

BLOGG | JULI 2014

Årets Almedalen har inte handlat om de tre frågorna: vård, skola och omsorg. Den gamla slagdängan har bytts ut mot: jämställdhet/feminism, antirasism och miljö/klimat. Det är de tre frågor som nästan alla seminarier, föredrag och politiska utspel handlat om.

Årets Almedalen har inte handlat om de tre frågorna: vård, skola och omsorg. Den gamla slagdängan har bytts ut mot: jämställdhet/feminism, antirasism och miljö/klimat. Det är de tre frågor som nästan alla seminarier, föredrag och politiska utspel handlat om.

Alla partierna slåss om att "äga" dessa frågor.

I montern som Moderatkvinnorna driver så finns en pappdocka av Fredrik Reinfeldt iklädd en rosa tröja. Ovanför hänger en handskriven lapp som säger: "Vi hade rosa långt innan FI fanns" och en liten smiley till det.

Från politiska högern, vänstern och mittemellan så använder man samma tre begrepp för att belysa partiets värdegrund och politiska ståndpunkt.

Men det jag saknar är, utan tvekan, "huret". I floskel-toppen har partiledarna glömt att prata om HUR man ska uppnå jämställdhet mellan könen, man har glömt på vilket sätt antirasismen ska blomstra och sättet på vilka miljömålen ska uppnås.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

För det förstår vi ju alla. Att allt är på bekostnad av något annat. Allt kostar pengar och dessa måste tas någon annan stans ifrån.

Jo, det är klart att politikerna i Almedalen har hittat några få pengapåsar att omfördela. Det ska jag i ärlighetens namn säga.

Socialdemokraterna till exempel upptäckte en möjlighet i en ny bankskatt och att den skulle kunna finansiera att man kan minska barngrupperna i förskolan. Lika så gjorde Sverigedemokraterna som fiskar röster hos landets pensionärer genom att föreslå slopad pensionärsskatt, vilket är genomförbart genom intäkterna från samma sk. bankskatt och dessutom genom stoppad invandring. Det sistnämnda är ju så urbota dumt att jag inte ens orkar kommentera det.

Men utöver ovan nämnda förslag så lyser partiernas lösningar och faktiska åtgärder med sin frånvaro i Almedalen.

Men det jag hör från alla partier, oavsett höger eller vänster är: Ropen skalla Feminism, antirasism och miljöfrågor åt alla!

 

Anna Frankzen Starrin

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill