Lämna ett positivt avtryck

Jag lever varje dag med beskrivningen av vad jag vill lämna vidare tydligt formulerat för mig.

Ledarskap | ARTIKEL | OKT 2012

Ett arv är inte något som vi inte har någon kontroll över. Det är inte som skuggan som följer oss längs trottoaren. Snarare kan vi välja hur vårt inflytande kommer att förbli när vi väl är borta. Här är några förslag på hur du målmedvetet kan föra vidare ett positivt arv.

"Det finns ett  val i allt du gör. Så kom ihåg att i slutändan formar de val du gör, den du blir. " John Wooden

1. Integrera ett dagligt fokus med ett långsiktigt perspektiv.

Ledare som har ett bestående inflytande, håller ena ögat på kompassen och det andra på klockan. Det innebär att de ser framåt utan att förlora fokus på vad som behöver hända varje dag. De ger sitt bästa i aktiviteter, möten och i livets dagliga göromål, utan att tappa sin orientering mot vision och värderingar.

2. Upprätta en riktning som tydligt kan observeras.

När din tid på jorden går mot sitt slut, kommer folk beskriva ditt liv i en enda mening. Du kan påverka vad de kommer att säga. Ha en klar avsikt med det inflytande som du vill ha på världen omkring dig.

Jag lever varje dag med beskrivningen av vad jag vill lämna vidare tydligt formulerat för mig: ”John Maxwell skapade värde för ledare som i sin tur skapade värde för andra". Att vara medveten om hur jag vill bli ihågkommen ger mig perspektiv på vad som är verkligt viktigt.

3. Utveckla ett nätverk av meningsfulla relationer.

Ledarskap är inflytande och relationer är grunden för ledarskap. Hela livet har jag anammat lagen om den inre cirkeln: "De närmast mig bestämmer nivån på min framgång."

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Kanske ingenting är mer förutsägbart för det arv du lämnar efter dig, än egenskaperna hos de människor du omger dig med.

4. Etablera en positiv attityd till lärande som garanterar tillväxt.

Personlig utveckling är kopplad till lärande. Min vän och mentor John Wooden brukade säga: "Det är vad du lär dig efter att du lärt dig allt, som räknas." Min tillväxt som ledare kan jag tacka mitt tidigare lärande för

Mina Lärande Attityder

a) Varje dag kommer jag att lära mig något.
b) Alla kommer att vara mina lärare.
c) Låta varje erfarenhet blir till en lärdom.
d) Ta varje möjlighet att ställa frågor.
e) Varje gång jag lär mig något kommer jag att tillämpa det.

5. Ständigt uppleva inre förnyelse.

Eftersom bekymmer i livet lätt tränger undan utrymme för reflektion, är det viktigt att planera in tid för att tänka. I sig själv lär erfarenhet inte oss någonting, erfarenhet måste utvärderas. Att lära sig att ta en paus tillåter tillväxten att komma ikapp med dig. Mitt motto är att "man kan inte göra den yttre resan utan att först ha gjort resan inom sig". Med andra ord, du kommer aldrig att ha ett inflytande som förvandlar världen förrän du själv har blivit förvandlad.

Var och en av oss har fått tusentals välsignelser som vi inte gjort oss förtjänta av. Att vara en ledare som vill lämna ett avtryck efter sig är ett sätt att visa tacksamhet och ge tillbaka det vi själva har fått.
 

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill