Nyskapande affärsnätverk växer

Kvinnligt nätverk satsar lokalt.

Uppleva | ARTIKEL | APRIL 2011

Matronanätverket är ett kvinnligt affärsnätverk som startades i Solna hösten 2010, av entreprenören Lena Törner. Sedan starten har antalet medlemmar bara ökat och nu expanderar verksamheten som fokuserar på kvinnor som vill göra affärer med lokal förankring.

Sedan entreprenören Lena Törner startade det kvinnliga affärsnätverket Solna Matrona hösten 2010, har nätverket attraherat alltfler medlemmar. Efterhand började förfrågningar om att starta Matronanätverk även i andra delar av Stockholm att strömma in och i januari startades Kista Matrona. Nu satsar Lena Törner på att expandera sitt koncept med lokala affärsnätverk för kvinnor även till Södermalm och Bromma.

Solna Matrona är en branschöverskridande sammanslutning för offensiva kvinnor som vill göra affärer. Att vara medlem ska vara nyttigt, lärorikt, utvecklande och roligt. Matronanätverken samlar drivna affärskvinnor från såväl stora som små företag och organisationer. De förenas av affärskreativitet och en vilja att se möjligheter på nära håll. Allt baseras på lust, affärer med hjärta, professionalism och glimten i ögat.

-    Allt fler affärsmässiga och drivande kvinnor efterfrågar nätverk med en tydlig värderingsgrund och en viss kontinuitet. Man söker ett mellanting mellan mingelbaserade träffar och strukturerade nätverk med ett strikt regelverk. Mina Matronanätverk är populära och fyller en viktig funktion på marknaden. Jag har lyckats skapa en generös, varm och professionell stämning, då kommer affärerna på köpet, säger Lena Törner.

Lokal förankring avgörande framgångsfaktor

Matronanätverkens lokala förankring i Solna, Kista och snart också på Södermalm och i Bromma, är en nyckel till framgång. Många medlemmar får en aha-upplevelse när de upptäcker vilka affärsmöjligheter och intressanta samarbetspartners som finns i deras närområde.

-     För att nå framgång i näringslivet är det oerhört viktigt att kvinnor hjälper varandra till affärer, bland annat genom att ge referenser, stötta och peppa varandra. Matronanätverken är till för kvinnor som vill ha mycket valuta för sin tid och sina pengar, i form av kompetensutveckling, djupare relationer med andra företagsamma kvinnor och nya affärsmöjligheter, säger Lena Törner.

Utöver att expandera sitt eget nätverkskoncept föreläser Lena Törner om framtidens nätverkande och konsten att bygga framgångsrika kvinnliga affärsnätverk. Hon hjälper också företag och organisationer som vill starta interna nätverk för kvinnor.

-    Trots att en stor del av dagens nätverkande sker över Internet så ska man inte glömma bort att vi är människor som alltid kommer att ha ett behov av att träffa andra människor. Jag tror mycket på det personliga mötets makt. Jag tror väldigt mycket på styrkan i det personliga mötet, människor kommer alltid att vilja mötas, säger Lena Törner.
 

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Vår expert inom kreativ kommunikation och skrivande

  • Följ skribent

Frida Spikdotter Nilsson coachar och håller workshops i skrivande och kreativ kommunikation för chefer, ledare och egenföretagare. Hon stöttar också i skrivutveckling via Skrivplaneten.se - en digital samlingsplats för kreativitet, storytelling och personligare kommunikation. 

Frida har jobbat med det skrivna ordet i olika former i över 20 år som frilansjournalist, skribent, redaktör, kommunikatör, bloggare och spökskrivare. Med ena benet i det skönlitterära uttrycket letar hon alltid efter berättelser som berör och når in i mottagaren. Med humor, självdistans och skrivandet som metod lockar hon fram nya dimensioner i berättelsen om både företag och människor. Frida var tidigare redaktionschef på Motivation.se

www.skrivplaneten.se

frida@skrivplaneten.se

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill