Nytt pris sätter HR i rampljuset

Nu ska Årets HR-chef utses - skicka in nomineringar till Human Growth Award.

Ledarskap | HR | ARTIKEL | JUNI 2015

HR, Human Growth Award

HR, Human Growth Award

Human Growth Award är en nyinrättad utmärkelse som ska delas ut till Årets HR-chef. Syftet med priset är att sätta HR i rampljuset och uppmärksamma nytänkande personalchefer som har förmågan att lyfta människor och organisationer så att de når sin fulla potential. Juryn står nu beredda att ta emot nomineringar till utmärkelsen, som ska delas ut den 3 november.

Human Growth Award har instiftats av Wise Group. Avsikten är att utse årets bästa HR-chef och på så sätt lyfta fram och uppmärksamma framstående och nytänkande chefer inom det allt viktigare området HR. Priset är nu öppet för nomineringar - vinnaren ska presenteras i samband med konferensen Passion HR på Rival i Stockholm den 3 november 2015.

Roland Gustavsson, Wise Group

Roland Gustavsson, Wise Group

Roland Gustavsson, vd för Wise Group, ser utmärkelsen som ett bra sätt att rikta strålkastarljuset mot HR-funktionen, vars betydelse har blivit allt större i takt med att arbetslivet förändras och utvecklas.

- Vårt sätt att hylla de bästa, mest nyskapande och skarpaste HR-cheferna är Human Growth Award - Årets HR-chef. Utmärkelsen lyfter fram goda exempel och uppmärksammar HR-chefer som har ett framåtblickande sätt att frigöra engagemang och kreativitet hos medarbetarna, för att därmed skapa resultat på sista raden, säger Roland Gustavsson.

HR allt viktigare

Enligt kriterierna för Human Growth Award vill Wise Group belöna HR-chefer som uppnår positiva effekter i sin verksamhet genom att skapa nyfikenhet, lust, energi och glädje i organisationen. Vinnaren ska också ha förmågan att frigöra kraft, talang och genomförandekraft hos den enskilde medarbetaren och på så vis åstadkomma utveckling, innovation, goda affärer för organisationen och bra resultat på sista raden. Årets HR-chef bör också vara nytänkande och något av en rebell, menar Wise Group.

I juryn för utmärkelsen sitter bland andra Spotifys HR-chef Katarina Ber

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

g. Hon menar att omvärldens allt snabbare utveckling ställer nya krav på att HR-funktionen ska bidra till företagets affärer och innovation. Under sin karriär har hon själv upplevt hur HR har fått en allt mer framstående roll. Därför är den här utmärkelsen viktig.

- Jag har haft förmånen att vara med om att vända fler än en organisation från skrikande röda siffror till välmående och lönsamma organisationer genom tydligt, modigt och konsekvent ledarskap samt en uttalad positioneringsresa - internt likväl som externt, säger Katarina Berg, och fortsätter:

- HR:s roll blir viktigare. Vi behöver föredömen och vi behöver inspireras av varandra. Därför har jag valt att tacka ja till en plats i juryn till Human Growth Award.

Förutom Katarina Berg består juryn av Lena Noaksson, vd för Wise Consulting, Fredrik Johnson, grundare av HR Sweden och lead recruiter på EA Games, samt Anne-Marie Andric, HR-chef på Bisnode.

Här nominerar du en HR-chef till Human Growth Award!

Einar Wiman

Frilansjournalist

 • Följ skribent

Einar Wiman är frilansjournalist och reporter på Motivation.se. Han är utbildad journalist vid Lunds universitet och har en bakgrund som allmänreporter, sportjournalist och Italiensvensk. Fotbollsmässigt föredrar Einar den italienska stilen - filmningar, finlir och primadonnor.

Kontakt: einar@motivation.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • HR

Einar Wiman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • HR

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill