Våga söka hjälp

Tema:mod - Det är modigt att gå i terapi.

Hälsa | ARTIKEL | APRIL 2012

Våga söka hjälp

Våga söka hjälp

Mår du dåligt? Är du inte så glad som du vill vara eller nöjd? Drabbas du av förlamning och missmod? Var börjar man när man inte vet om det är terapi som är lösningen? Här är en guide till vägen mot rätt hjälp. Det gäller bara att våga söka hjälp.

Idag är det inte ovanligt att söka hjälp och gå i terapi, men fortfarande kan det finnas motstånd mot att ta hjälp av någon annan. Det är läskigt och skrämmande och kanske känns det lite pinsamt. ”Jag är ju inte dödssjuk, bara lite låg ”, kanske du tänker.

Men om du kan ta kroppen på spa och massage, då kanske det kan gå an att ta själen till terapeuten?

Kanske mår du själv prima men någon i din närhet mår dåligt? En kollega eller en chef? Oavsett om du själv har det gungigt, eller om du bara när nyfiken, på nätet hittar du väldigt mycket bra information. Det är idag lätt att läsa på och ta reda på fakta, innan man ger sig ut på jakt efter lösningar.

Bra sajter på nätet för hjälp

Psykologiguiden.se -  har all information du kan behöva. Du kan läsa om olika behandlingformer. Det finns möjlighet att leta rätt på en psykolog. Här kan du läsa om besvär och symptom och även ställa frågor och läsa andras frågor och svar. En källa till mycket kunskap. Perfekt även för anhöriga. Det finns avsnitt om arbetslivet där både ledare och medarbetare kan få bra information.

Vardguiden.se – klassiska vårdguiden har förstås också mycket information och råd om hur man söker hjälp. Läs om utmattningssyndrom och psykisk ohälsa.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Umo.se - din ungdomsmottagning på nätet. Är du inte ung själv kanske du känner någon som har nytta av informationen här.

Riksforeningenpsykoterapicentrum.se här kan du hitta psykoterapeuter och läsa mycket om psykoterapi.

Depression.se - läs mer om just depressioner.

Vänta inte för länge

- Jag väntade alldeles för länge med att söka hjälp, berättar Lisa, en 35-årig småbarnsmamma som gick in i utmattningsdepressions-väggen för ett år sedan. Jag trodde att det ingick i livet att må så dåligt som jag gjorde. Att det var normalt. Nu vet jag att det inte är så. Med rätt läkare, terapi och hjälp är jag nu sakta på väg tillbaka.

Jenny Andersson

Frilansskribent

 • Följ skribent

Jenny Andersson är frilansskribent på Motivation.se. Det som motiverar henne i livet är god mat, inspirerande förebilder och bästa vännerna.  I grunden jur.kand, utbildad vid Stockholms universitet, men sadlade om till skribent för cirka tio år sedan. För det är så mycket roligare att skriva...

Kontakt: jenny@motivation.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hälsa

Jenny Andersson

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hälsa

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill