För utbildningsföretag

Vilka är Motivation.se?

Sedan starten år 2011 har vårt varumärke laddats med energi, nytänkande och kreativitet vilket vi under hösten har befäst genom lanseringen av helt ny sajt.

Vi har i snitt 15 000 unika läsare per vecka, över 9 500 medlemmar, 13 000 prenumeranter på vårt nyhetsbrev, en artikelbas på 2 500 artiklar som stadigt fylls på av 25 experter och vi arrangerar utmärkelsen Årets VD.

Läsarantalet på Motivation.se har fyrdubblats på fyra år. Medlemsantalet har mer än sex-dubblats på samma tid och av våra medlemmar är 75% chefer och ledare inom näringsliv och offentlig verksamhet.

Sajten har avancerade machine learning-funktioner som samlar och ordnar besökarens användardata för en mer träffsäker upplevelse med relevanta förslag på events/kurser/utbildningar och innehåll för läsaren.

Vad vi tror på

För oss handlar allt om ett värderingsstyrt ledarskap. Det som gör jobbet värt att utföra, produkter och tjänster värda att köpa, och företaget värt att existera. Vi vet att framgångsrika företag och ledare använder värderingar för att skapa meningsfulla resultat för medarbetare, kunder och samhälle.

Verkligheten för ledare och självledare idag är mer komplex och föränderlig än någonsin tidigare. Det blir allt viktigare för företag och organisationer att ha ett varumärke som attraherar, en medvetenhet att ta samhällsansvar och att bidra till mer långsiktig hållbar utveckling.

En ledare behöver hela tiden hålla sig uppdaterad och hämta ny kunskap
– och det är där Motivation.se kommer in.

Målgrupp

Ålder

20 - 65 år

Kvinnor

70 %

Män

30 %

Motivation.se - Ett varumärke att synas med

Motivation.se är Sveriges största kunskapsbank för ledare och en guide till ett värderingsdrivet ledarskap. Vi erbjuder inspiration, kunskap och intervjuer med experter, förebilder samt forskare. Motivation.se startade 2011 och blev snabbt omtalat tack vare vårt innehåll och har sedan starten fortsatt att växa med nya läsare och medlemmar. Med våra olika events, varav Årets VD är det mest välkända, skapar vi ett forum för lärande och innovativt tänkande genom nätverkande, kommunikation och erfarenhetsutbyte.

För annonsörer och samarbetspartners erbjuder vi er en möjlighet att nå ut och påverka en aktiv och köpstark grupp i beslutsfattande position genom annonsering, events, nyhetsbrev, mm. Samtliga medlemmar har själva valt att finnas hos oss och vara delaktiga i Motivation.se.

Genom att marknadsföra medverkande företags kompetens och tjänster skapar vi möjlighet för besökare, samarbetspartners och kunder att skapa nya affärer och kontakter.

Motivation.se har alternativ för tillväxtföretaget såväl som för etablerade företag med större marknadsbudget - vi vill bygga långsiktiga relationer och samarbeten med våra partners och kunder. Vår ambition är att alltid generera värde för våra annonsörer utifrån vald investering - det viktigaste är att du är nöjd.

Ert varumärke förknippas med positiva nyheter och reportage med goda exempel från ledare och andra framstående personer.

Webbplats-statistik

Unika besökare

17.500 /vecka

Besök

21.500 /vecka

Sidvisningar

40.000 /vecka

Nyhetsbrevs-statistik

Mottagare

13.000 /vecka*

Öppningsfrekvens

30% /nyhetsbrev

Klickfrekvens

10% /nyhetsbrev

*Utskick sker på torsdagar.

Vill ni få nya kunder och fler kursdeltagare?

Viktigt för framgång i ett utbildningsföretags verksamhet är att stärka sitt varumärke, få nya kunder och fler kursdeltagare. För att lyckas med detta gäller det att positionera budskapet i rätt sammanhang och till rätt målgrupp.

Vi har tagit fram ett marknadsföringspaket som hjälper er med precis dessa saker. Marknadsföringspaketet är till för företag med utbildningar och events som i första hand relaterar till de nyckelområden som finns på Motivation.se.

Vi lyfter fram och rekommenderar era utbildningar och events för våra läsare och medlemmar genom vår unika matchningsprocess mot vårt redaktionella innehåll.

Våra läsare och medlemmar finns på beslutande poster både inom privat och offentlig verksamhet.

I Marknadsföringspaket ingår:

Plats i Kunskapsbanken

Era seminarier, kurser, events och utbildningar blir synliga under Kompetensutveckling i vår Kunskapsbank. Här kan läsare gå från valet Kompetensutveckling till just er händelse (seminarie, kurs, event eller utbildning). Ni kan ha upp till fem samtidiga händelser och varje händelse kan presenteras med flera orter, datum och priser.

I Kunskapsbanken kan potentiella deltagare filtrera på det som är relevant för just dem efter till exempel ort, kategori och typ av utbildning.

Exponeringar

För att väcka intresse visas era händelser för läsaren på ett flertal sätt:
 • På förstasidan finns en samling av innehåll med Kompetensutveckling där ni syns.
 • På artikelsidor visas kommande händelser utifrån närliggande datum.
 • Undersidorna erbjuder läsaren möjlighet att söka efter utbildningar och events där ni kan få träff på just er händelse.
 • När en av våra läsare fördjupar sig i ett ämne rekommenderar vi nästa steg för dem baserat på machine learning-analys. Den är byggd för att skapa matchningar för varje läsare och är mycket mer träffsäker än traditionella keywords-metoder. När relevansen för den unika läsaren är hög blir just ert företags utbildning, frukostseminarium eller event exponerat.

Företagssida

Här presenterar ni ert företag och era erbjudanden under en eller flera flikar.

Ni kan välja att lägga upp länkar till white papers eller andra erbjudanden, er blogg och sociala kanaler samt möjlighet att prenumerera på ert nyhetsbrev.

 • SEO-anpassad företagspresentation
 • Möjlighet att lägga upp videos
 • Sociala kanaler. T. ex Twitter, LinkedIn, Facebook och videos från Youtube eller Vimeo
 • Egen RSS-feed från t ex blog eller nyhetssektion
 • Call To Action-erbjudande med egen bild och länk
 • Era kommande utbildningar och events
 • Egen kod för nyhetsbrevs signup

Med en företagssida på Motivation.se har ni en flexibel plattform för att framhäva er kompetens, era utbildningar och events med syfte att hjälpa er att generera leads och framtida kunder.

Här samlar ni e-postadresser via möjlighet för besökaren att prenumerera på ert nyhetsbrev, blogg, guider, etc för vidare kommunikation och bearbetning av er.

Plats i vårt nyhetsbrev

Era seminarier, kurser, events och utbildningar visas med klickbar länk i vårt nyhetsbrev som går ut till ca 13.000 läsare varje vecka.

Sökmotorförstärkning

Stärkt närvaro i sökmotorer genom att era händelser benämns i ett relevant sammanhang. Allt som publiceras på Motivation.se är unikt material av hög kvalitet, viktigt för hög ranking hos Google.

Medlemskap hos Motivation.se

Genom marknadsföringspaketet får ni kostnadsfritt medlemskap på Motivation.se för era anställda. Ett sätt att inspirera och kompetensutveckla dina medarbetare. Läs mer om vad det innebär här.

Mätning och rapportering

Spårning av besökare på er företagssida, era utbildningar och events. Möjlighet att få en månadsrapport via e-post.

Kontakta oss nedan om du vill veta mer om hur ni kan marknadsföra er tillsammans med Motivation.se?