Årets VD:ar 2022 utsedda

Nu är det klart vilka som är Årets VD 2022!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | NOV 2022

Vinnarna av utmärkelsen Årets VD 2022. Medelstora företag: Åsa Granlund, AA Logistik AB, Stora företag: Anna Borg, Vattenfall AB, Små företag: Tove Sventoft, Sibab Interior AB och Årets Unga VD: Madelene Törnblom, Maya Delorez AB.

Vinnarna av utmärkelsen Årets VD 2022. Medelstora företag: Åsa Granlund, AA Logistik AB, Stora företag: Anna Borg, Vattenfall AB, Små företag: Tove Sventoft, Sibab Interior AB och Årets Unga VD: Madelene Törnblom, Maya Delorez AB.

Torsdagen den 10 november 2022 korades vinnarna av utmärkelsen Årets VD på en gala på Fotografiska i Stockholm. Vinnare i kategorin stora företag blev Anna Borg, Vattenfall AB. I kategorin medelstora företag vann Åsa Granlund, AA Logistik AB och i små företag Tove Sventoft, Sibab Interior AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Madelene Törnblom, Maya Delorez AB.

- Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2022. Våra fyra pristagare har visat att ledarskap, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och är nyckeln till framgång, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på ledarskapssajten Motivation.se.

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv. Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se.

Deltagarna som hade samlats på Fotografiska i Stockholm fick förutom prisutdelningen också lyssna till bl a Annika Winsth, chefekonom på Nordea, Tahero Nori, entreprenör och grundare av Buddy Company och Lisa Ekström, föreläsare och mentor. Temat för kvällen var GE TID FÖR LEDARSKAP - I dessa omvälvande tider är en av de absolut största farorna att bli så fokuserad vid själva affären att man missar kärnan i sitt uppdrag – att ge tid för ledarskapet.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Juryns motiveringar till vinnarna i respektive kategori är:

Stora företag: Anna Borg, Vattenfall AB

Årets VD för stora företag är en visionär och resultatinriktad ledare som tycker om att ta sig an både kortsiktiga och långsiktiga utmaningar. Med sitt målmedvetna ledarskap och genuina intresse för människor skapar pristagaren starka och kompetenta team som känner sammanhållning och tror på det de gör.

Som VD för ett företag som spelar en bärande roll i samhället jobbar pristagaren aktivt för att främja mångfald och inkludering på arbetsplatsen, och tar ett stort ansvar för omställningen till en mer hållbar värld.”

Medelstora företag: Åsa Granlund, AA Logistik AB

”Årets VD för medelstora företag är en inkluderande och prestigelös ledare som har förmågan att låta medarbetarna växa och att lyfta alla genom sitt ledarskap. Pristagaren har med sin kunskap och sitt engagemang tagit företaget framåt med stormsteg och lyckats uppnå en lönsamhet som aldrig har varit bättre.

Genom stora satsningar på hållbarhet och klimatsmarta lösningar har pristagaren sett till att företaget ligger i framkant i sin bransch. Årets VD för medelstora företag har visat att man kan uppnå goda resultat och samtidigt ta ett stort ansvar för människor, miljö och samhälle.”

Små företag: Tove Sventoft, Sibab Interior AB

”Årets VD för små företag har visat att man genom ett engagerat och målmedvetet ledarskap kan vända en negativ utveckling till blomstrande resultat. Trots svåra utmaningar och hård konkurrens har pristagaren lyckats uppnå en god lönsamhet och samtidigt stärka motivationen och trivseln bland medarbetarna.

Pristagaren beskrivs som en tillåtande och tydlig ledare med en god förmåga att se den enskilda individen, men också att se verksamheten i dess helhet och tänka flera steg framåt.

Årets VD för små företag har en stor passion för cirkulär ekonomi, och vill förbättra samhället genom att göra sin bransch mer hållbar – och samtidigt vara en god förebild som leder och utvecklar en positiv arbetsplats.”

Årets Unga VD: Madelene Törnblom, Maya Delorez AB

”Årets Unga VD har med en kreativ produkt lyckats bygga upp ett företag som på kort tid har vuxit kraftigt. Pristagarens starka personliga engagemang och vilja att driva verksamheten framåt har resulterat i både motiverade medarbetare och en god lönsamhet.

Man måste våga för att vinna, och med det mottot har pristagaren utmanat både sig själv och andra. Årets Unga VD leder ett företag med lysande framtidsutsikter, som också vill verka för att göra sin bransch snällare och mer inkluderande.”

Juryn för Årets VD består av

Hélène Barnekow, Ascension, Henrik Engstam Phalén Vd, Brightmill, Lisa Lindström CEO, EY Doberman och Per Winblad, Vd & chefredaktör, Motivation.se (Ordf. Jury)

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta:

Per Winblad, chefredaktör Motivation.se och instiftare till priset Årets VD.

Telefon: 070-756 58 74

E-post: per.winblad@motivation.se

Pressinformation finns även här:

https://www.motivation.se/arets-vd/press/


Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Årets VD 2021


Årets VD 2022

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar.

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Läs mer om utmärkelsen Årets VD här.

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill