Möt finalisterna i Årets VD 2022 - Kategori Årets Unga VD

Hej Elisabeth Hellström, Fredrik Rinaldo, Joel Hellermark, Madelene Törnblom, Pontus Lind!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | NOV 2022

Finalisterna i Årets VD 2022 - Kategori Årets Unga VD

Finalisterna i Årets VD 2022 - Kategori Årets Unga VD

Fem finalister, fyra frågor. Hur känns det att gå till final i Årets VD - event och utmärkelse för goda förebilder? Finalisterna i kategorin Årets Unga VD svarar på det och hur de ser på vd-rollen samt om de har några speciella förebilder.

Den 10 november tillkännages vilka vd:ar som blir Årets VD 2022 i fyra kategorier – Du är välkommen att vara med för att fira och inspireras av intressanta talare. På scenen möter du Annika Winsth chefekonom på Nordea, Tahero Nori entreprenör och grundare av Buddy Company, Lisa Ekström inspiratör och utbildare samt Kattis Ahlström en av våra största TV-personligheter som är moderator!

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2022?

Elisabeth Hellström, Hellström Gin AB

- Helt fantastiskt roligt! Jag blev så otroligt glad när jag fick reda på nyheten. Känns overkligt! Det känns riktigt hedrande att vara i final med alla dessa duktiga ledare.

Fredrik Rinaldo, Merch Sweden AB

- Att bli nominerad till Årets Unga VD känns både otippat och kul!

Joel Hellermark, Sana Labs AB

- Det känns oerhört kul. Dels för att jag blev nominerad av mina kollegor och sen självklart för att ha chans att bli utnämnd till Årets Unga VD.

Madelene Törnblom, Maya Delorez AB

- Stort och ärofyllt! Som grundare av bolaget, som från början varit på alla positioner samtidigt känns det nu häftigt och få vara VD och ha ett helt team som hjälper till och driver Maya Delorez framåt. Nomineringen blir ett litet kvitto på att det hårda jobb som ligger bakom har givit resultat!

Pontus Lind, Holdit AB

- Det känns såklart otroligt roligt att bli uppmärksammad. Vi har haft ett intensivt år med hårt arbete och jag är stolt över hela organisationen och den prestation vi lyckats med.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vad tycker du är det roliga med att vara vd?

Elisabeth Hellström, Hellström Gin AB

- Människorna! Mitt ledarskap är starkt präglat av uppfattningen av att teamet är starkare än jaget. Mångfald är ett ledord där jag ser att teamet behöver bestå av människor i olika åldrar, bakgrunder och erfarenheter. Många av de som arbetar hos mig är unga och har inte bott i Sverige så länge. De bidrar med allt från att vara duktiga på t.ex. TikTok till att vara med och identifiera nya konsumtionsmönster.

Fredrik Rinaldo, Merch Sweden AB

- För mig handlar inte det inte att vara VD. Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig reflekterat över VD rollen tills nomineringen. Jag ser mig som en entreprenör. För mig handlar det mer om att jag älskar att bygga företag. För att lyckas bygga ett företag behöver man människor som mår bra, blir rättvist behandlade och känner att de är behövda och viktiga. För att uppnå detta, behövs en bra ledare.

Madelene Törnblom, Maya Delorez AB

- Få saker att hända! Att få vara med och forma bolaget, få göra sin vision till verklighet det älskar jag!

Pontus Lind, Holdit AB

- Framförallt möjligheten att bygga ett starkt och dedikerat team för att tillsammans ta sig an utmaningar och gemensamma mål. Det är ett väldigt varierande arbete och det finns alltid saker att göra.

Vilka är utmaningarna i vd-rollen?

Elisabeth Hellström, Hellström Gin AB

- Jag leder ett företag som växer snabbt med allt vad det innebär. Samtidigt som vi behöver hantera utmaningar ett snabbväxande företag har behöver vi hela tiden utvecklas och följa den omvärld vi verkar i. Från min studietid minns jag en föreläsning av Axel Johnson som sa att det gäller att anpassa sig för att överleva. Jag ser att det verkligen är så och att jag som ledare hela tiden behöver ligga nära kunder och förstå vår omvärld för att säkerställa att vi hela tiden är relevanta.

Fredrik Rinaldo, Merch Sweden AB

- De största utmaningarna som ledare är att inte låta egot stå i vägen för vad som är rätt beslut. Som grundare och VD kan man lätt tro att man vet bäst men så är inte alltid fallet. Att enbart förlita sig på sina egna beslut är inte skalbart.

Madelene Törnblom, Maya Delorez AB

- Finns många utmaningar som VD, framförallt dyker man på nya utmaningar hela tiden. Ingen dag är den andra lik, men det är också det jag gillar!

Pontus Lind, Holdit AB

- Det finns massor, men för att nämna några; diverse omvärldssituationer, bejaka företagskultur i ett växande bolag samt att ständigt utmana och försöka vara innovativa i allt vi gör.

Vilka förebilder har du när det gäller goda ledare?

Elisabeth Hellström, Hellström Gin AB

- Många! Mitt knep är att äta lunch tillsammans med människor som jag inspireras av. Att äta lunch och smidigt sätt att byta erfarenheter och fylla på kunskap. Nya relationer skapas och jag får nya infallsvinklar och inspiration i mitt fortsatta arbete. Jag brukar även träffa människor från andra branscher för att då uppstår väldigt ofta spännande samtal då man har olika utmaningar och lösningar.

Fredrik Rinaldo, Merch Sweden AB

- Jag skulle säga att jag har väldigt få förebilder generellt. Men har alltid sett upp min Pappas förmåga att leda.

Madelene Törnblom, Maya Delorez AB

- Jag har många förebilder men Ben Francis, Gymsharks VD är någon jag följt under många år. Han startade lite liknande som mig, hemma i sitt rum hos sina föräldrar i väldigt ung ålder. Jag kan dra många paralleller från hans resa till min egen. Gymshark har kommit väldigt mycket längre än oss på sin resa vilket gör att Bens sätt att skala bolaget är något jag ser upp till väldigt mycket!

Pontus Lind, Holdit AB

- Jag brukar försöka plocka godbitar från olika personer som jag på ett eller annat sätt har runtomkring mig. Det tillsammans med kända företagsledare och föreläsare har för mig varit en bra kombination. Ett specifikt resonemang jag plockat med mig är från Martin Lorentzon, som i sitt sommarprat sade att ”Affärsidén är 3% och genomförande är 97% och ”företagskulturen äter affärsidé och strategi till frukost, lunch och middag”.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019


Årets VD 2022

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar. 

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka till ett värderingsdrivet ledarskap och en hållbar utveckling av svenskt näringsliv. 

Utmärkelsen Årets VD 2022 delas ut den 10 november på Fotografiska i Stockholm. Priset delas ut i fyra kategorier - små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD.

Se programmet för eventet här

Säkra din biljett till eventet Årets VD 2021

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill