Evelyn Schreiber

Citat | CITAT | DEC 2019

Återinför cv:n som meritförteckning i stället för personliga säljpresentationer.

Evelyn Schreiber

Evelyn Schreiber, ledarskribent i Dagens Nyheter, har med all rätt ledsnat på det slags personliga säljpresentationer som cv-skrivandet tycks ha blivit. Hon jämför de strikta reglerna som finns i USA och vad som där får och inte får skrivas ut i en jobbansökan och menar att detta är ett tankesätt som vi i Sverige bör anamma: den enda frågan som arbetsgivaren ska ställa är om personen har rätt kunskap och erfarenhet för tjänsten. Linda Nordlund är i en krönika i Expressen inne på ett liknande resonemang men i hennes fall är poängen snarare de kostsamma tester som arbetsgivare, inte minst statliga myndigheter, låter göra. Linda Nordlund konstaterar att eftersom anställningsprocesser tar tid och en felrekrytering blir kostsam är det kanske inte så konstigt att arbetsgivare betalar för tester som sägs kunna sålla fram rätt kandidat, men hon betonar samtidigt att den vetenskapliga air kring antagningsprocessen som rekryteringsfirmorna/testmakarna utlovar för att hitta den som passar bäst både för rollen och i teamet lätt kan slå fel. ”Att anställa utifrån personlighetstester borde anses lika dumt som att ge folk sparken baserat på horoskop”, påpekar hon.

Annons

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Ledarskapsutveckling är ofta dyr, tar lång tid och är bara för några få. Men ledarskap har fått en ny mening. Med Growloop är hela organisationen med. Så att både människor, teams och organisationer kan växa snabbare. I en större skala. Och till en lägre kostnad.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan 14 februari 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill