"Farligt att dricka i avstressande syfte"

Chefer dricker alkohol oftare än sina anställda, enligt en kartläggning från Previa.

Hälsa | Ledarskap | HR | ARTIKEL | MAJ 2012

"Farligt att dricka i avstressande syfte"

"Farligt att dricka i avstressande syfte"

Nästan dubbelt så många chefer som andra anställda dricker alkohol minst tre gånger i veckan, enligt en ny undersökning från Previa. Företagsläkaren Urban Svensson ser en risk att vissa personer med arbetsledningsansvar dricker alkohol i avstressande syfte.  "Det här kan vara ett uttryck för hård arbetsbelastning", säger han till Motivation.se.

Vill du läsa fler inspirerande artiklar hos Motivation.se?

Få obegränsad tillgång till hela vår kunskapsbank genom att signa upp för en gratis månad som medlem.

  Prova fritt i 1 månad 

Därefter är priset 99 kr per månad utan bindningstid.


Läs mer om våra medlemskap här.

Einar Wiman

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hälsa
  • Ledarskap
  • HR

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill