Förläng livet med styrketräning

Orka mer och träna effektivt när du väl tränar.

Hälsa | ARTIKEL | SEP 2011

På ett gym i ett sjukhus på Kungsholmen i centrala Stockholm tränar Nina Brink, 85 år, för fullt. "Ni kanske inte tror att det är så för oss 85-åringar. Men vi måste göra det här, man blir stel och konstig". Intensiv styrketräning kan faktiskt bromsa åldrandet.

Byt ut en del av stavgången mot styrketräning med tunga vikter. Förtvinade muskler - sarkopeni - lyfts nu fram som ett lika stort hälsoproblem som benskörhet. De korta, snabba muskelfibrerna börjar tyna bort redan från 30-årsåldern. Explosiv styrketräning är det bästa sättet att bromsa åldrandet. Vi måste börja i tid!

Nu är det dags att sätta igång. Förra veckan så kom vetenskapen i kapp hälsobranschen.
Och det tackar vi för.

Vi vet att styrketräning är underskattat. Hur många patienter har jag inte haft på massagebänken under 20 års tid, som man vet kommer att drabbas av benskörhet. I själva verket är det inget nytt . Man måste belasta skelettet och underhålla musklerna precis som man oljar bilen. Just därför så har Crossfit blivit populärt - lyft explosivt men under kontrollerade former.

Vi sitter alldeles för mycket stilla, därför så borde detta in på agendan, eller ge personalen en timme i veckan fri träning. Läs receptet enligt forskningen -  här kommer en länk till  artikeln som jag tycker alla ska läsa.

Vi behöver tydligen inte så mycket ,och det verkar som om vi kan få in detta på ett enkelt sätt i vår vardag, bara vi gör det.

Lycka till!

Behöver du hjälp att komma igång maila oss: info@niana.se

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hälsa

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill