Ledare utvecklas dagligen

Tillväxt tar tid, och tiden är det enda som kan lära oss vissa saker.

Ledarskap | ARTIKEL | FEB 2012

En grupp amerikanska turister gick genom en pittoresk engelsk by i förundran. De var förtjusta i stadens vindlande kullerstensgator, skönheten från dess gårdar och torg, och känslan av historia som härrör från dess gamla kyrkor. Medan de promenerar genom den lokala parken, inledde en av turisterna ett samtal med en äldre herre och fick reda på att han hade bott i staden hela sitt liv. En annan av turisterna, ivrig att höra mer om stadens historia, frågade: "Ursäkta min herre, har några stora män fötts i den här byn?" "Nej", sa den gamle mannen, "bara barn."

Personlig utveckling är en process

När vi är i tjugoårsåldern, tänker vi framåt mot ett idealiskt läge i vår karriär, positionerade att göra exakt vad vi tycker om, och kunna njuta av inflytandet vi har i vårt yrke. Som barn på väg till Disneyland, väntar vi otåligt på ankomsten till vår destination istället för att uppskatta resan dit. Men när vi åldras stöter vi på en obehaglig sanning: tillväxt sker inte automatiskt. Vi kan inte glida genom livet och hoppas på att en dag snubbla över våra drömmar. Om vi inte avsätter tid att växa till den person vi vill vara, kommer vi aldrig att nå vår verkliga potential.

Ledare utvecklas dagligen över en livstid. De förbinder sig till en process av tillväxt, och över tiden skörda frukterna av dessa dagliga investeringar i utveckling.

I den här artikeln vill jag dela med mig av fem principer för att uppmuntra dig att anta en livsstil kännetecknad av personlig utveckling.

# 1 Tillväxt är det som skiljer de som lyckas från de som inte gör det.

När jag gick på college, fanns det ingen skillnad mellan mina kamrater och mig. Ingen alls. Vi började på samma nivå. Men vid 17 års ålder, bestämde jag mig för att spendera en timme om dagen med min egen personliga utveckling. Jag studerade och läste, arkiverade de lärdomar jag lärde mig längs vägen.

Nu, i de flesta fall, är gapet mellan mina tidigare klasskamrater och mig ganska brett. Är jag smartare än de är? Absolut inte. Många av dem fick bättre betyg än jag fick på universitetet. Det är den tillväxtfaktor som består i mitt engagemang i processen för personlig utveckling, som har gjort skillnaden.

# 2 Tillväxt tar tid, och tiden är de enda som kan lära oss vissa saker.

När det gäller personlig utveckling, kan du inte ersätta tid med något annat. Ändå gör inte enbart tidens gång att du blir klokare. Erfarenhet är inte den bästa läraren - utvärderad erfarenhet är den bästa läraren. För att få insikter från din erfarenhet, behöver du ägna dig åt reflekterat tänkande. Jag har en vana att ta tio minuter varje kväll för att se tillbaka på dagen. När jag reflekterar över vad som hänt och skriver ner de lärdomar som urskiljer sig, kan jag lära av dem.

# 3 Inre tillväxt ger bränsle till yttre tillväxt.

Den högsta belöningen för vår möda är inte vad vi får för den, utan vad vi blir av den. Vid en ålder av 17, bestämde jag mig för att jag skulle läsa, arkivera och börja förbereda lektioner. Från denna enkla disciplin har jag samlat en mängd innehåll som underbyggt mina föredrag och mitt skrivande. Jag gav mig aldrig ut för att vara en ledarskapsexpert; jag var helt enkelt ihärdig i att läsa och studera.

När det gäller personlig utveckling, välj ett längre tidsperspektiv för att se resultat. Den viktigaste frågan att ställa är inte "Vad får jag ut?" av personlig utveckling - den viktigaste frågan är: "Vem kommer jag att bli?"

# 4 Ta ansvar för din egen tillväxt.

Under 15 till 20 år, håller skolsystemet oss ansvariga för tillväxt. Läroplanen visar klart, "det här är vad du ska göra i den här årskursen" och "här är nästa steg." När vi tar examen och får våra betyg, har vi inte längre någon som kartlägger nästa steg för oss. Då, om vi vill fortsätta växa, måste vi göra det själva. Vi måste sätta ihop en plan så att vi blir studenter i livet och alltid utökar våra sinnen och utnyttjar och lär av våra erfarenheter.

# 5 Bestäm de områden i ditt liv där du behöver växa.

Du har säkert hört någon säga: "Du kan göra vad som helst så länge du verkligen vill." Tyvärr är det inte lika enkelt som det låter, det är helt enkelt inte sant. Av att se människor växa har jag upptäckt, att på en skala från 1-10, kan man bara förbättra ungefär två enheter. Till exempel, jag älskar att sjunga, det är den goda nyheten. Den dåliga nyheten är att jag inte kan framföra en melodi. Nu, låt oss vara generösa och säga att, som sångare kan jag, om jag lägger mycket pengar, ansträngning och energi på att utveckla min röst - kanske växa till en fyra.

Notera: på en tio-gradig skala, är fyra fortfarande under genomsnittet. När det gäller min karriär, skulle det vara dumt av mig att fokusera min personliga utveckling på min röst. I bästa fall skulle jag bli bara en genomsnittlig sångare, och ingen betalar för genomsnittet.

Arbeta inte på dina svagheter. Ägna dig åt att finjustera dina styrkor. Jag arbetar extremt hårt på personlig utveckling inom fyra områden av mitt liv. Varför bara fyra? Eftersom jag bara är bra på fyra saker. Jag leder, kommunicerar, skapar och nätverkar. Det är allt. Utanför dessa områden, är jag inte speciellt värdefull. Men inom dessa styrkeområden har jag en otrolig potential att göra skillnad.
 

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

  • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill