Project Adventure - samarbete och projektutveckling

Stärk teamet med kreativitet och gemensamt skapande.

Uppleva | ARTIKEL | MARS 2011

En aktivitet där gruppen ska bygga något tillsammans sätter alltid prov på samarbetsförmågan. De olika personligheterna kommer till sin rätt när uppgiften ska lösas och lärdomarna berikar arbetet i vardagen.

Nästan alla vet hur det är att bygga ihop en möbel från Ikea . Många har säkert gjort det i en familjesituation och vet mycket väl vilka sidor ett sånt projekt kan plocka fram hos de mest harmoniska individer.

Project Adventure är lite samma fenomen, fast du utför den tillsammans med dina arbetskamrater. Med rätt inställning tar du med dig nya insikter om ditt sätt att arbeta i grupp. Det är en klurig aktivitet, där det gäller att arbeta tillsammans för att genomföra olika projektövningar.

Project Adventure handlar om att träna på att lösa problem utifrån givna förutsättningar. Varje team får vid varje station en projektbeskrivning och ska sedan tillsammans ro projektet i land. Övningarna är mycket varierande och handlar mycket om att skapa, bygga och vara kreativ. Bygga och konstruera med sugrör, måla ett konstverk ihop eller skapa en film tillsammans.  

De olika uppgifterna ställer olika krav på samarbete, kreativitet och kommunikation. Och naturligtvis på ledarskap. Bäst går det för de team som utnyttjar sina resurser bäst. Men det är inte nödvändigtvis det teamet som lär sig mest.

Efter varje övning hålls en kortare reflektion kring samarbete, kommunikation, ledarskap och projektledning.

Här hittar du mer information om aktiviteten.
 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill