Missar du morgondagen?

Allt handlar inte bara om att fånga dagen - man måste även fånga det som kommer därpå.

Kommunicera | ARTIKEL | MARS 2015

Anna Bellman, Kommunicera, Fånga morgondagen

Anna Bellman, Kommunicera, Fånga morgondagen

Det är så lätt att nöja sig med att sända ut, informera och jaga likes här och nu, istället för att eftersträva en långsiktig strategi - en mer långsiktig plan. Mindfulness, prioritering, fokusering. Följa twitterflödet, blogga regelbundet och beta av mejlen så att de inte läggs på hög och skapar den onödiga stressen, som ändå finns där. Har du också tänkt att du ska bli bättre på att fånga dagen och leva mer i nuet? Det är som att det aldrig varit mer aktuellt: Carpe diem. Och ändå är denna strävan så bristfällig - om den får stå för sig självt.

För även om det är klokt att vara mer närvarande, så är det lätt att missa det som ligger framför.

Författaren Tomas Sjödin intervjuades i Nyhetsmorgon för ett par veckor sedan. Han menar att nuet är överskattat, att det handlar om att fånga morgondagen.

"Risken är att bli fångad av nuet istället för att njuta av det." Och kanske är det så att vi har blivit så förblindade av att fånga dagen att vi missar att fånga morgondagen. Vi missar det långsiktiga perspektivet.

Det här gäller i allra högsta grad också vår kommunikation. Det är så lätt att nöja sig med att sända ut, informera och jaga likes här och nu, istället för att eftersträva en långsiktig strategi - en mer långsiktig plan.

Det här är den stora svårigheten med att kommunicera. Att orka hålla i.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Det sägs att 70 procent av alla förändringsprojekt misslyckas. Jag tror att en stor del beror på bristen av långsiktighet, uppföljning och tålamod. När jag frågar framgångsrika ledare om framgångsfaktorerna för att lyckas med förändring så får jag ofta samma svar: Att fortsätta kommunicera och driva sin plan även när det känns lite tyngre. Att inte ge upp. Att vara konsekvent och långsiktig.

Även om det är bra att stanna upp och försöka njuta av det vi har här och nu, så är inte alltid nuet det bästa för oss. Då kan det vara bättre att se framåt och fånga det som ligger i morgondagen.

Länk till klippet med Tomas i nyhetsmorgon.

Anna Bellman

Vår expert på kommunikation

 • Följ skribent

Anna Bellman är en uppskattad moderator, föreläsare och talartränare, med bred och djup erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Hon började som journalist inom radio och tv och var under flera år marknads- och kommunikationschef på ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Därefter grundade Anna en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor.

Anna har utvecklat konceptet ”Briljera när du ska presentera” – som föreläsning, utbildning och personlig talarträning. På ett inspirerande och underhållande sätt får du användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation.

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera

Anna Bellman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill