Nätverka i miniformat

Skapa ett eget litet Facebook med arbetsgruppen.

ARTIKEL | MARS 2011

Med den nya appen Family kan du bygga ett Facebook i miniatyr med arbetsgruppen på jobbet eller med familjen hemma. Ett roligt och effektivt sätt att dela information och agendor med projektmedlemmarna.

Mobimake heter företaget som lanserar produktserien Family, som i första hand är avsett för en familj, men fungerar lika bra för kompisgänget eller arbetsgruppen. Användarna kan skicka meddelanden och bilder samt har en gemensam kalender med aktiviteter. Allt som skrivs och skickas inom gruppen stannar där och ingen annan än medlemmarna kan läsa sidorna. Till skillnad från Facebook så är man säker på att inget “hamnar fel”.

– En av styrkorna med produkten är att den är snabb och lättanvänd. Kalendern är intuitiv och överskådlig och man behöver inte ange klockslag eller viss person, säger Ulf Aronsson som är utvecklingsansvarig för Family på Mobimake. Det är ett praktiskt hjälpmedel för att förbättra planeringsarbetet och ett roligt sätt att meddela sig med varandra.

Family finns i  form av tre appar: Mother för iPad , Kid för iPhone/iPod och Granny för iPad. Mother och Kid har i stort sett samma funktioner medan man med Granny endast läser meddelanden och tittar på bilder. All information ligger på en server och sparas lokalt på den mobila enheten för snabb åtkomst.

Med Family skapar man först ett familjekonto med valfritt namn. Sedan lägger man till medlemmarna. Varje medlem loggar in första gången och anger ett lösenord. Sedan paras man ihop och behöver inte logga in varje gång.

All information skickas till alla och allt kan läsas av alla. Idén är att alla inom gruppen ska veta vad som händer och vara med.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

– Det är som ett litet Facebook, tänkt för familjen, men fungerar lika bra på jobbet. Man kan använda iPad, iPhone och iPod. Alla skickar meddelanden till alla och det finns en gemensam kalender för aktiviteter. Vi arbetar nu med att erbjuda fler plattformar som olika Android-smartphones, säger Ulf Aronsson.

Family är en “molnet-tjänst” där det finns en server som sköter lagring och alla tjänster. Dock lagras alla bilder och meddelanden lokalt så att man snabbt får fram det man vill se. All kommunikation går över Internet/IP och på det sättet undviker man extra kostnader. Till skillnad mot SMS så är det helt gratis, vilket är fördelaktigt om kommunikationen ofta sker utanför Sverige.

Appen hittar du i Appstore, via din iPhone, iPod eller iPad.
 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill