Slipp semesterstress med bra planering

Lättare att koppla av när du har koll på läget.

ARTIKEL | JULI 2011

Semester

Semester

Barn, landet, resor och umgänge – det är mycket som ska in under sommarens semesterveckor. Med lite planering kan du minska på stressen och istället njuta när du har koll på läget.

Semester. Alla ser vi fram emot att koppla bort vardagen och göra allt det där vi inte hunnit med under resten av året. Träffa alla vi inte hunnit träffa, resa, hälsa på släkt och vänner.

Men att få in allt i semesteragendan kan bli ett stressmoment, trots att det handlar om idel roliga saker. För den som vill få bättre koll och inte hålla allt i huvudet, finns nu ett bra verktyg som fungerar som stöd i semesterplaneringen.

Visuell planering underlättar

Mjukvaruföretaget MindJets program MindManager är utvecklat för att organisera information och idéer visuellt. Verktyget underlättar brainstorming eller när det gäller att bara samla alla projektidéer på en och samma plats. Det är baserat på mindmapping-teknik - ett sätt att organisera och visualisera information som känns intuitivt för många människor.

Unknown photo imported from Drupal
Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Forskare menar att tekniken aktiverar båda hjärnhalvorna på ett sätt som drar full nytta av hjärnans kapacitet. Företaget bakom MindManager, Mindjet, har genomfört undersökningar som visar att verktyget kan öka produktiviteten med upp till 25 procent genom att göra möten, informationsdelning och projekthantering mer effektiva.

Även om MindManager används främst i jobbsammanhang, är det också ett utmärkt sätt att strukturera upp semestertankarna och planerna för sommaren.

Chris Harman, planeringsexpert och ansvarig för norra Europa hos Mindjet, säger så här om verktyget:

- Många svenskar känner sig stressade både inför, under och när de kommer tillbaka från semestern. Detta är en stressig tid då mycket händer privat och många dessutom känner att de måste vara ständigt tillgängliga för att hantera jobbfrågor. Med en 20-årig bakgrund inom mjukvara för planering, menar jag att detta kan undvikas med just bra planering. Många av de planeringstekniker, metoder och verktyg som vi använder i jobbet kan även hjälpa oss privat. En bra plan ger dig en känsla av att allt är under kontroll, vilket definitivt hjälper till att minska stressnivåerna så att du kan njuta av semestern.

Totalt finns idag över 1,8 miljoner betalande användare av Mindjets mjukvara i hela världen. MindManager finns både för Windows och Mac och har nyligen kommit som app för iPhone och iPad.

Här hittar du ett exempel på hur verktyget kan användas

Semesterstress

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill