”Till nästa nivå – 10 ggr snabbare”

Ledarskap | VIDEO | MARS 2012

Den 21 mars höll Motivation.se sitt första event – Lunch & Learn – god mat, kunskap och nätverkande på samma gång. Föreläsningen hölls av Lennart Almstedt på temat ”Till nästa nivå – 10 ggr snabbare” och innehöll en rad användbara tips för att åstadkomma snabb förändring och större effektivitet. Nu kan du som är Guldmedlem ta del av filmklippet här på Motivation.TV.

Tänk på detta inför varje Lunch & Learn:

 1. Lyssna aktivt. Medan vissa föredrag understryker det du redan känner till, så presenteras i andra nya infallsvinklar och intressen. Och som alltid; Det är inte vad vi vet - det är vad vi gör av det vi vet som räknas.
 2. Anteckna flitigt. När du tar del av Lunch & Learn via Motivation.se på video så börja med att ladda ner filen avsedd för noteringar och skriv ut den. Titta sedan på videoföredraget samtidigt som du tar anteckningar och skriver ner nyckelord och egna reaktioner på vad du tycker är viktigt för dig. Att använda många sinnen på det här sättet ger en effektivare inlärning.
  Vissa människor antecknar mycket och andra inte alls, men det är vetenskapligt bevisat  att de som noterar viktiga punkter har en effektivare inlärning. Till varje videoföredrag kan du även ladda ner ett pdf-material med kopior på PowerPoint-bilderna från föredraget med plats för egna anteckningar.
 3. Ta vara på dina "Aha"-upplevelser - de idéer som dyker upp som du känner kan vara värdefulla och skriv ner dem direkt för de far lätt vidare och försvinner.
 4. "Use it - or lose it!" Utnyttja idéerna omgående. Ju snabbare du omsätter dina kunskaper i praktiskt arbete, desto bättre blir resultatet. Studier visar att om du inte använder en idé inom 24 timmar är sannolikheten stor att du aldrig kommer att använda den. Gå därför igenom dina anteckningar helst redan nästa dag. Att friska upp minnet är nyckeln till framgång.
 5. Det är de små ständiga förbättringarna som ger de stora resultaten. Det japanska ordet "kaizen" står för "ständig förbättring". Att se till att göra den innevarande dagen bättre än gårdagen och morgondagen bättre än den innevarande dagen.

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill