Årets VD:ar utsedda

Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2023.

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | FEB 2024

Vinnare av utmärkelsen Årets VD 2023: Malin Kindstedt - ALFRED Consulting AB, Truls Christenson - Rescued Fruits AB, David von Laskowski, Picadeli & Greenfood Group och Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB.

Vinnare av utmärkelsen Årets VD 2023: Malin Kindstedt - ALFRED Consulting AB, Truls Christenson - Rescued Fruits AB, David von Laskowski, Picadeli & Greenfood Group och Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB.

Igår korades vinnarna av utmärkelsen “Årets VD” på Kistamässan i Stockholm. Vinnare i kategorin stora företag blev David von Laskowski, Picadeli & Greenfood Group. I kategorin medelstora företag vann Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB och i små företag Malin Kindstedt, ALFRED Consulting AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Truls Christenson, Rescued Fruits AB.

- Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2023. Våra fyra pristagare har visat att ledarskap, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och är nyckeln till framgång, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på ledarskapssajten Motivation.se.

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv. Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se.

Juryns motiveringar till vinnarna i respektive kategori är:

Stora företag:

David von Laskowski, Picadeli & Greenfood Group

”Årets VD för stora företag har tillsammans med sina medarbetare gjort en fantastisk resa präglad av tillväxt och förändring. Med en målinriktad, närvarande och karismatisk ledarstil har pristagaren både klarat av svåra utmaningar och gjort sitt företag framåtblickande och innovativt.

Som ledare för ett snabbt växande och branschledande företag har Årets VD visat att man kan ligga i framkant inom både hållbarhet, hälsa och digitalisering, och samtidigt ha ett tydligt fokus på lönsamhet och resultat.”

Medelstora företag:

Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB

”Årets VD för medelstora företag är en varm och engagerad ledare som brinner för både människan och organisationen. Med en stark övertygelse om att medarbetaren behöver både autonomi, gemenskap och utveckling, har pristagaren skapat en framgångsrik företagskultur och en arbetsplats där människor trivs.

Genom att verka för ett inspirerande och meningsfullt arbetsliv bidrar Årets VD inte bara till starka resultat och god lönsamhet för det egna företaget, utan också till ett bättre och mer hållbart samhälle.”

Små företag: Malin Kindstedt, ALFRED Consulting AB

”Årets VD för små företag är en inspirerande och omtänksam ledare med en god förmåga att förankra företagets kultur och värderingar hos de anställda. Genom en stark tro på individens potential får pristagaren sina medarbetare att växa som människor och samtidigt arbeta tillsammans som ett lag.

Med ett passionerat och visionärt ledarskap har Årets VD för små företag visat att det går att utmana en konservativ bransch genom att främja jämställdhet och hållbarhet, och ändå uppnå en god lönsamhet.”

Årets Unga VD:

Truls Christenson, Rescued Fruits AB

”Årets Unga VD har med sin nyfikenhet och stora uppfinningsrikedom visat att man kan uppnå god lönsamhet och tillväxt genom att satsa på hållbarhet. Pristagarens benägenhet att pröva nya saker och fatta snabba beslut har gjort verksamheten till ett framåtlutat och snabbt växande bolag med goda framtidsutsikter.

Med en prestigelös och utmanande ledarstil och en god förmåga att utveckla nya produkter, driver Årets Unga VD ett företag som bidrar till ett mindre slösaktigt och mer hälsosamt samhälle.”

Juryn för Årets VD består av

Hélène Barnekow Partner Gaia Leadership, Patrik Bjerred Andersson, Serneke Invest, Sofi Franzen, Vd EVENTYR NINE YARDS och Per Winblad, Vd & chefredaktör, Motivation.se (Ordf. Jury)

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta:

Per Winblad, chefredaktör Motivation.se och instiftare till priset Årets VD.

Telefon: 070-756 58 74

E-post: per.winblad@motivation.se

Pressinformation finns även på https://www.motivation.se/arets-vd/press/

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill