Möt finalisterna i Årets VD 2023 - Kategori Medelstora företag

Hej Maria Erdmann, Torbjörn Eriksson, Linnea Lindberg!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | JAN 2024

Finalisterna i Årets VD 2023 - Kategori Medelstora företag: Maria Erdmann - GodEl i Sverige AB, Torbjörn Eriksson - Worklife Group AB & Linnea Lindberg - Professionals Nord AB

Finalisterna i Årets VD 2023 - Kategori Medelstora företag: Maria Erdmann - GodEl i Sverige AB, Torbjörn Eriksson - Worklife Group AB & Linnea Lindberg - Professionals Nord AB

Tre finalister, fyra frågor. Hur känns det att gå till final i Årets VD? - utmärkelsen som tror på förebilder och premierar gott ledarskap, aktivt arbete för hållbarhet och lönsamhet över tid. Finalisterna i kategorin små företag svarar på några frågor hur de ser på vd-rollen och om de har några speciella förebilder. De slutliga vinnarna kommer att avslöjas i samband med prisutdelningen på Kistamässan den 21 februari. Priset delas ut i fyra kategorier: Små, medelstora och stora företag samt i kategorin Årets Unga VD.

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2023?

Maria Erdmann, GodEl i Sverige AB

- Mycket hedrande bland så många duktiga kollegor i startfältet. Och en rolig uppmärksamhet runt det vi på GodEl gör varje dag – försöker göra världen lite bättre genom vår produkt och att hela vår vinst går till välgörenhet.

Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB

- Det känns verkligen hedrande. Jag driver tesen att det finns ett bättre sätt att göra det vi kallar ”organisation”. Ett sätt där människor kan vara människor, där vi är varsamma med våra ändliga resurser och samtidig skapar både stora kundvärden och finansiella värden tillsammans. Jag tror vårt samhälle behöver en ny logik. Företag och organisationer har en central roll när det kommer till att bidra till och förverkliga en positiv samhällsutveckling. Att gå till final i Årets VD känns som ett erkännande av att fler än jag tycker detta är viktigt.

Linnea Lindberg, Professionals Nord AB

- Det känns helt fantastiskt att bli uppmärksammad för något som jag verkligen genuint brinner för och älskar att göra. Jag tycker verkligen att jag har världens roligaste jobb och i min värld blir det här ett kvitto på att det också syns utåt.

Vad tycker du är mest roligt med att vara vd?

Maria Erdmann, GodEl i Sverige AB

- Att med ett team kunna åstadkomma så mycket mer än man kan göra själv.

Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB

- Att se människor växa och förverkliga sin potential, att se idéer förvandlas till verklighet, att vara en del av en skapandeprocess och ett team som jobbar mot samma mål, att se resultatet av det vi gör för våra kunder och våra kunders medarbetare. Jag tror alla verksamheter behöver hitta ett sätt att göra det bättre för andra människor. Det är när vi bidrar till andra och till något som är större än oss själva som vi kan finna sann mening.

Linnea Lindberg, Professionals Nord AB

- Att jag dagligen har förmånen att se andra människor växa och lyckas i sina roller - det gör mig lycklig!

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vilka är utmaningarna i vd-rollen?

Maria Erdmann, GodEl i Sverige AB

- Att vara en tydlig strategisk ledare i kombination med att leda det operativa/dagliga.

Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB

- Att vara visionär och samtidigt ha markkontakt med det som händer i vardagen. Att balansera nuet och framtiden och bygga bryggan däremellan. Att kommunicera på ett sätt som skapar värde för alla olika mottagare som har väldigt olika behov. Att hela tiden vara medveten om hur jag använder min tid och leva mitt eget motto; "We have to slow down to speed up".

Linnea Lindberg, Professionals Nord AB

- Utmaningarna är många, och utan dem vore inte rollen heller lika givande. Det är det som driver mig att ständigt utvecklas och växa i min roll varje dag. En av de största utmaningarna i min vardag är det geografiska avståndet. Om jag hade möjlighet skulle jag gärna klona mig själv och närvara på våra tio kontor varje dag för att kunna vara fullt tillgänglig. Ett stort fokus för mig är därför att hitta andra vägar för att upprätthålla ett nära samarbete och att mina medarbetare ska känna en närvaro från mig trots fysiska avstånd.

Vilka förebilder har du när det gäller goda ledare?

Maria Erdmann, GodEl i Sverige AB

- Jag har haft många väldigt duktiga ledare som är förebilder för mig men också lärt mig av de ledare som inte varit lika bra. Terje Andreassen är den bästa ledare jag haft - ett föredöme i "frihet under ansvar" och ge ett stort mandat och uppdrag med stöttning.

Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB

- När jag får denna fråga så inser jag att jag inte har några typiska stora ledare som generella förebilder. Jag läser och lyssnar mycket på andra ledare men det är mer som att jag inspireras av vissa delar eller sidor som jag som person kan ta till mig och utveckla. I många fall kan jag inspireras av en sida av en person (tex förmågan att stöpa om en hel bransch) medan en annan sida (Tex personen sätt att leda och vara med människor) inte alls ligger i linje med vad jag tror på. Häromdagen hade jag utvecklingssamtal med min yngste son och hans klassföreståndare. Läraren levererade en exempellöst bra feedback som innehöll massor uppskattning, värme och trygghet kombinerat med en skärpa och tydlighet om vad som behöver utvecklas. Både min son och jag gick därifrån peppade att göra vårt bästa. Jag tror det är just sånt jag inspireras av. Att kunna kombinera mänsklighet och värme med att skapa resultat tillsammans.

Linnea Lindberg, Professionals Nord AB

- Jag har faktiskt förmånen att jobba tillsammans med flera av dem. Vi har ett ledarnätverk i vår organisation där jag hämtar mycket inspiration från mina chefskollegor, som alla har olika egenskaper och kvalitéer att utvecklas tillsammans med.

Välkommen till prisutdelningen för Årets VD 2023!

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019


Årets VD 2023

Utmärkelsen Årets VD delas varje år ut av ledarskapssajten Motivation.se. Priset instiftades 2012 i kategorierna - små, medelstora och stora företag samt i kategorin Årets Unga VD.

Syftet med priset är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Prisutdelningen sker på Kistamässan i Stockholm den 21 februari kl. 15:30-16.30 med efterföljande mingel.

Vill du delta på prisutdelningen, anmäl dig här.

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill