Möt finalisterna i Årets VD 2023 - Kategori Årets Unga VD

Hej Omar Al-Obaidi, Truls Christenson, Liza Eriksson!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | JAN 2024

Finalister i kategorin Årets Unga VD 2023: Omar Al-Obaidi - Dr Obaidi Tandvård, Liza Eriksson -RedLocker & Truls Christenson - Rescued Fruits AB.

Finalister i kategorin Årets Unga VD 2023: Omar Al-Obaidi - Dr Obaidi Tandvård, Liza Eriksson -RedLocker & Truls Christenson - Rescued Fruits AB.

Hej Omar Al-Obaidi, Truls Christenson, Liza Eriksson! Tre finalister, fyra frågor. Hur känns det att gå till final i Årets VD? - utmärkelsen som tror på förebilder och premierar gott ledarskap, aktivt arbete för hållbarhet och lönsamhet över tid. Finalisterna i kategorin Årets Unga VD svarar på några frågor hur de ser på vd-rollen och om de har några speciella förebilder. De slutliga vinnarna kommer att avslöjas i samband med prisutdelningen på Kistamässan den 21 februari. Priset delas ut i fyra kategorier: Små, medelstora och stora företag samt i kategorin Årets Unga VD.

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2023?

Omar Al-Obaidi, Dr Obaidi Tandvård AB

- Att gå till final är verkligen en spännande och hedrande upplevelse. Det är en bekräftelse på det hårda arbete och engagemang som mitt team och jag har lagt ner för att driva Dr Obaidi Tandvård AB framåt. Det inspirerar oss att fortsätta att sträva efter excellens och innovation inom vår bransch.

Truls Christenson, Rescued Fruits AB

- Fantastiskt roligt, känner mig hedrad!

Liza Eriksson, RedLocker

- Det är en ära att vara en av finalisterna i Årets Unga VD 2023. Jag känner till både Truls och Omar och de båda är inspirerande på så många sätt.

Vad tycker du är mest roligt med att vara vd?

Omar Al-Obaidi, Dr Obaidi Tandvård

- Det mest givande med att vara VD är möjligheten att påverka och leda en organisation mot framgång. Att se medarbetarna utvecklas och att bidra till företagets tillväxt är otroligt tillfredsställande. Dessutom ger rollen mig chansen att vara kreativ och lösa utmaningar på ett strategiskt sätt.

Truls Christenson, Rescued Fruits AB

- Ingjuta och sprida "ingenting-är-omöjligt-mentalitet" till alla medarbetare. Älskar att utmana, förändra och utveckla och tycker det är kul att kunna sprida det i hela organisationen.

Liza Eriksson, RedLocker

- Jag tycker det är roligt- och trivs bra med att ha stort ansvar och förväntning på mig, som rollen som VD ofta innebär. Jag tycker en av de roligaste sakerna är att få leda mitt team och vår rörelse framåt, mitt jobb är att ständigt flytta ribban och utmana för att andra också ska flytta sin personliga ribba kring vad som är möjligt.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vilka är utmaningarna i vd-rollen?

Omar Al-Obaidi, Dr Obaidi Tandvård

- VD-rollen kommer med många utmaningar, särskilt i en konkurrensutsatt och snabbt föränderlig marknad. Att fatta beslut under osäkra förhållanden, balansera kortsiktiga och långsiktiga mål samt att säkerställa att hela organisationen arbetar i harmoni är några av de utmaningar som jag regelbundet står inför.

Truls Christenson, Rescued Fruits AB

- Givet storleken på vårt bolag så är det klurigaste att balansera admin, strategi och att vara operativ

Liza Eriksson, RedLocker

- Oj, många (haha)! Som ung ledare ställs du ständigt inför prövningar som du inte har tidigare erfarenhet av men det är också då man lär sig och växer. Att vara just ung och inte komma med år av erfarenhet, skulle jag säga är positivt generellt sett men det är klart att det är en utmaning ibland också. Som att man inte alltid blir tagen på allvar på grund av att man är ung och kvinna.

Vilka förebilder har du när det gäller goda ledare?

Omar Al-Obaidi, Dr Obaidi Tandvård

- Jag har alltid beundrat ledare som kombinerar visionär strategi med empati och en stark arbetsmoral. Personer som Elon Musk och Malala Yousafzai har varit inspirerande genom sitt mod, sin innovation och sitt engagemang för att göra skillnad. Deras ledarskap har motiverat mig att sträva efter att vara en positiv kraft både inom företaget och samhället.

Truls Christenson, Rescued Fruits AB

- De första två namnen som dyker upp är Gunilla Voss och Johan Damgaard. Gunilla var min kontorschef när jag jobbade extra som 18-åring på Handelsbanken. Hon lärde mig mycket, men primärt tar jag med mig att hon var duktig på att inkludera och se sina medarbetare. Oavsett var i organisationen man arbetade.

Johan har varit mentor till mig under många år, från honom har jag fått med mig "lead by example", att notera detaljer och vikten av att skapa en bra kultur och ha kul på jobbet. otiverat mig att sträva efter att vara en positiv kraft både inom företaget och samhället.

Liza Eriksson, RedLocker

- Jag inspireras mycket av Rickard Lyko, han verkar jordnära och jag har följt deras resa sen start. Imponerad! Anna Urombi, ordförande för Raoul Wallenberg Academy är en otrolig person som jag har som förebild. Hennes värderingar känns i allt hon gör och jag är mäkta glad över att ha lärt känna henne. En annan ledare som är otroligt imponerande är Elias Fjellander, Förbundsordförande RFSL Ungdom. Otroligt modig och kompetent!

Välkommen till prisutdelningen för Årets VD 2023!

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019


Årets VD 2023

Utmärkelsen Årets VD delas varje år ut av ledarskapssajten Motivation.se. Priset instiftades 2012 i kategorierna - små, medelstora och stora företag samt i kategorin Årets Unga VD.

Syftet med priset är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Prisutdelningen sker på Kistamässan i Stockholm den 21 februari kl. 15:30-16.30 med efterföljande mingel.

Vill du delta på prisutdelningen, anmäl dig här.

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill