Skriv ett kärleksbrev till dig själv!

Beröm, uppskattning och bekräftelse är en mänsklig nödvändighet. Varför inte ge lite till dig själv?

Motivera | ARTIKEL | MARS 2017

Skriv ett kärleksbrev till dig själv!

Skriv ett kärleksbrev till dig själv!

Handen på hjärtat – hur ofta händer det att du får ett parfymdoftande kärleksbrev i ett sirligt adresserat och elegant frankerat kuvert med posten hem direkt i den analoga brevlådan? Ett brev fyllt med superlativ och kärleksfulla hyllningar till hela ditt väsen och din unika uppenbarelse!? Som du ju faktiskt är.

Beröm, uppskattning, bekräftelse… Naturens urgamla metod att skapa glada hormonduschar i hjärnan så att ditt tankeuniversum färgas rosaskimrande av välbehag och tillfredsställelse. En mekanism som belönar gott uppförande gentemot normer, kultur och kollektivets förväntan – och din egen.

Men varför glöms berömmet ofta bort? När vi vet hur bra vi alla mår både av att ge och av att få? Är det så att vi bara vill ha - men - har svårt att ge fast vi egentligen kan? Men tänk efter - vi är egentligen superexperter som både kan och excellerar i denna flödande konstart när kärleken under livets resa någon gång (eller flera?) slagit ner som en berusande bomb i hjärtat – bam!

Vår formuleringskonst, och vilja att få den som kramat hjärtat att må bra, når nya höjder! Du skriver och berömmer och höjer föremålet för din förälskelse till nya himlande skyar. Från den sjunde och vidare upp i det befriande blå. Du vill skapa det varma leendet som får mottagaren att må sitt bästa. Någonsin!

Affärernas bästa och mest lönsamma muskel heter Risorius på latin. Muskelresåren som drar i dina mungipor – uppåt! Leendet som smittar, skapar tillit och förtroende. Det som låser upp spänningar och harmonierar kommunikationen mellan kund och leverantör. Som sprider kärlek och välbefinnande i en grupp människor. Eller bara mellan två.

Men tänk om det också går att sprida detta mellan dig - och dig själv?!

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Att få igång gladhormonerna med leendet som nyckel är skönt varje gång. När någon säger något vänligt är det svårt att inte känna välbehaget sprida sig varmt från de egna mungiporna och ner i mitten på kroppen. Ditt emotionella epicentrum. Men kanske får du inte det du är värd – eller så är det alltför sällan? Risorius hamnar i träda. Ostretchad. Gravitationen drar åt andra hållet. Du tappar humörfarten…

Vill du vara kreativ och prova ett lika enkelt som fungerande knep för att boosta din egen självkänsla på ett lekfullt sätt? Skriv då ett alldeles tvättäkta kärleksbrev till dig själv!

Men inte kan väl jag…? Verkar ju knäppt… Vad skall folk säga…?

Med humor och kreativitet skapar vi en bättre värld. Att kreativt hjälpa sig själv till fler besök i den positiva hormonduschen är en god gärning som du borde unna dig själv så ofta du kan. Så våga lek leken att du sitter i den andra fåtöljen eller på andra sidan bordet och ser vilken fin och bra människa du är. Vilken fantastisk kollega, medmänniska och medborgare på planeten jorden som sitter där – woaw!

Bestäm dig för att helt Jantefritt skriva det finaste brev du skrivit någonsin. Se detaljerna i din sköna helhet. Beröm egenskaper som humor, medkänsla och din vänskap med dig själv. Ingen kanske kan göra just den där köttfärssåsen till söndagsmiddagen som du. Eller skotta gångarna utanför huset så snyggt och noggrant. Eller göra så sköna moves på vardagsrumsgolvet till danslåtarna på Spotifylistan att livet spritter i hela systemet.

Hitta fördelarna med att ha just dig som kollega och motor i den del av organisationen du jobbar i. Du är kanske den som göra de snyggaste PowerPoint-bilderna – ever!? Så att ALLA förstår. Eller som får alla att bli på bättre humör efter ett tungt möte eftersom du är så bra på att bry dig om andra. Ingen kan peppa som du.

Tankeleken ger nya perspektiv och efter en stunds mental inkörning så går det lättare och lättare. Det är ju kul att berömma sig själv och visa uppskattning utan att vara egocentrerat narcissistisk. Du bjuder bara på goda reflektioner och superlativ om den människa som du måste tycka om mest.

Kan du skriva brevet för hand och kanske på ett rosafärgat papper också så är den emotionella succén total. Lägg brevet åt sidan en vecka eller två och släng det på lådan när det passar. För när det gått ett tag är det roligare. Du har glömt vissa formuleringar och själva tilltaget i sig. Men så vittjar du brevlådan och så plötsligt sprättar du upp kuvertet till din egen glada stund. Du läser och ger dig själv en vänlig klapp på axeln och konstaterar att du ju är en fantastiskt fin människa!

Kan det bli bättre? All din kärlek!

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Motivera

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill