Det handlar om vad du gör dagligen

Varje dag i ditt liv är bara en förberedelse för nästa. Vad du blir i morgon är resultatet av vad du gör idag. Med andra ord ... Du förbereder dig för något.

Ledarskap | ARTIKEL | SEP 2015

Vad förbereder du dig för i dag?

Vad förbereder du dig för i dag?

Hur skulle du beskriva ditt liv? Håller du på att uppnå vad du önskar? Är du på väg att förverkliga de saker som är viktiga för dig? Anser du dig själv vara en framgång? Hur ser dina framtidsutsikter ut? Om jag kunde tillbringa en dag med dig, skulle jag kunna berätta om du kommer att lyckas. Du kan välja vilken dag du vill. Om jag gick upp med dig på morgonen och spenderade hela dagen med dig, om jag iakttog dig i 24 timmar, skulle jag kunna berätta i vilken riktning ditt liv är på väg.

När jag berättar detta för deltagare på konferenser, får jag alltid en stark reaktion.

Vissa människor är förvånade. Några är defensiva eftersom de tycker jag gör ett för snabbt antagande om dem. Några blir rent av ilskna eftersom de tycker att jag låter arrogant.

Andra är nyfikna och vill veta varför jag gör ett sådant uttalande.

Här är anledningen: Jag tror att hemligheten bakom din framgång avgörs av din dagliga rutin. Om du fattar några viktiga beslut och sedan hanterar dem väl i din vardag, kommer du att lyckas.

Du kommer aldrig att förändra ditt liv förrän du ändrar något du gör varje dag. Framgång inträffar nämligen inte bara plötsligt en dag i någons liv. Det gör för den delen inte misslyckanden heller. Allting är en process. Varje dag i ditt liv är bara en förberedelse för nästa. Vad du blir i morgon är resultatet av vad du gör i dag. Med andra ord ... Du förbereder dig för något.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Frågan är, vad du förbereder dig för? Preparerar du dig själv för framgång eller misslyckande? Som min far brukade berätta när jag växte upp, "Du kan betala priset nu, och leka senare, eller så kan du leka nu och betala priset senare. Men hur som helst, kommer du att få betala." Tanken var att du kan leka och ta det lugnt och göra vad du vill i dag, men om du gör det, kommer ditt liv att bli svårare senare. Om du istället jobbar hårt nu, i början, så kommer du att kunna skörda frukterna i framtiden.

Frågor för reflektion: Vad förbereder du dig för i dag? Framgång eller misslyckande? Visar din dagliga rutin att du gör en vana av att ”betala innan du leker”?

Svaret på dessa frågor är en bra indikator på vad du kommer att bli i morgon och i framtiden.

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill