Det humanistiska ledarskapet

Vad har Obamas ledarskap med bananer att göra?

Ledarskap | ARTIKEL | OKT 2015

Att leda med hjärta. Att leda sitt land med en genuin tro på människans förmåga att göra skillnad. Med en kärlek till människans oändliga möjligheter och tron på att det är vi tillsammans som skapar riktig kraft. Det humanistiska ledarskapet. Titta på de beslut som Obama tar idag om att vårda vår värld: Ett naturreservat tre gånger så stort som Sverige tar form i havets fantastiska miljö. Beslut om att radikalt minska koldioxidutsläppen. Att alla människor skall ha lika rätt till skola, vård och arbete. En lång resa väntar, men den har börjat.

Ett ledarskap baserat på kärlek och goda intentioner -om såväl miljö medarbetare och invånare. Ett ledarskap vi måste ha i framtiden, i både organisationer, myndigheter och i företag. De som leder genom struktur, hierarki och via order är på väg att dö ut. Att visa upp en rädsla för det okända kommer inte att fungera.

Ledarskap som bygger på humanism och hållbarhet kommer att vara klart avgörande för din och min framtid.

Jag vill bo på en jord som andas. Jag vill bo på en jord där vi utstrålar värme och kärlek. Där vi visar respekt och omtanke för varandra, där alla människor är lika värda. Jag vill handla varor från företag som står för det jag står för. Som visar goda exempel i allt. Där det hållbara har gått från att vara obegripliga strategier till att vara enkla och tydliga mål i verksamheten. Där ledarskapet är humanistiskt och medarbetarna behandlas med omtanke. Där jag vågar tro på att mina barn en dag kommer att mötas av en humanistisk syn i sitt arbetsliv.

Idag kan vi se hur hundratusentals människor väljer att följa Rachel mer känd som ”Yogagirl” via sociala medier. Från att vara en inspirerande yogainstruktör via Instagram till att idag driva en TV-kanal som hon startat tillsammans med sina följare. Vi kan se och följa Richard Bransons miljardprojekt i att förbättra vår värld med det ena initiativet efter det andra. Och hur han gång på gång inspirerar andra ledare att leda sina medarbetare med kärlek och omtanke.

Vad kan vi som ledare i näringslivet lära av detta? Sitter vi tillbakalutade och fascinerat tittar på? Vakna säger jag! Det är inget fenomen. Det är framtiden! ”Yogagirl” kommer att gå om oss i 120 km/h. Vaknar vi inte nu så har vi inte en chans. Nu bildas företag dagligen som utmanar de traditionella organisationerna. Med nya mål och en ny kultur att göra gott och inspirera människor över hela världen till en ny livsstil.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Bananer. Gula. Bruna. Gröna. Vi lärde oss allt om bananer för bara några år sedan. Vi började köpa ekologiskt och idag bjuder de flesta matbutiker våra barn på gratis bananer när vi handlar veckans varor. Omtänksamt? Ja, men vi handlar också mer med lugna och mätta barn...

Hur köper du bananer idag? Skulle du överhuvudtaget kunna tänka dig att köpa oekologiska bananer? Svaret är nej. På några år har vi som kunder totalt ställt om bananmarknaden. För att vi bryr oss. För att vi vill värna vår jord. För att vi bryr oss om de som jobbar på bananfälten. Vi har således valt att släcka en hel marknad. En marknad för oekologiska bananer. Med våra val.

Detta är vad människor vill ha – förändring till något bättre som bidrar till att skapa en hållbar framtid.

Det behövs ett humanistiskt ledarskap som möter mänsklighetens vilja att förändra och förbättra. Ett ledarskap som tar beslut utifrån människan och vår världs bästa. Vi människor har makten. Och vi kommer att ta den mer och mer. Resan har bara börjat!

Så om jag vore du. Skulle jag göra en Obama. Se över företagets beslut utifrån det humanistiska och hållbara perspektivet. Och sätta riktning. För om du vill vara kvar i framtiden, fungerar det inte att satsa på billiga oekologiska bananer när kunden kommer att välja det hållbara alternativet.

Det kommer inte att finnas ursäkter som ”OM”, ”NÄR” eller ”SENARE” - för då har Rachel och de nya företagsledarna redan gått om dig Så sitter du tillbakalutad i stolen och tittar fascinerat på? Sorry! Förändringens tid är nu. Det är dags att du lutar dig framåt och agerar.

Din resa börjar nu.

Via Obamas humanistiska ledarskap kommer fler beslut att tas som påverkar varje företag, myndighet och organisation i världen. Med stor omtanke och kärlek till både människan och jorden. Det kommer att leda till förändringar för alla oss. Bananerna är bara ett exempel på hur fort det kommer att gå.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill