Ett liv som gör skillnad

När du avsiktligt använder din vardag för att få till stånd en positiv förändring i andras liv börjar du att leva ett liv som gör skillnad.

Ledarskap | ARTIKEL | DEC 2015

Det finns en hemlighet bakom att fylla sidorna i ditt liv. Den är inte svår att tyda, men ibland krävs lite övning för att hitta den. Jag tar mig själv som ett exempel. Året 1976 fick jag en present av min dåvarande assistent - Eileen Beavers. Det var en bok med den tilltalande titeln ”The Greatest Story Ever Told”. Jag ville genast börja läsa! Men när jag öppnade den blev jag chockad: sidorna var tomma…

Inuti fanns en anteckning från Eileen "John, ditt liv ligger framför dig. Fyll dessa sidor med vänliga handlingar, goda tankar och det som ligger närmast ditt hjärta. Skriv en fantastisk historia med ditt liv."

Jag minns fortfarande spänningen och den förväntan som väcktes när jag läste hennes ord. För första gången fick de mig att tänka på och förstå att jag var författare av mitt eget liv och att jag kunde fylla varje "sida" med vad jag ville.

Det fick mig att vilja leva med mening. Det inspirerade mig att göra vad jag kunde för att göra så att mitt liv skulle få betyda något.

Så vad är hemligheten bakom att fylla sidorna i ditt liv? Vad är nyckeln till ett liv som betyder något?

Nyckeln till ett liv som gör skillnad är att varje dag leva med ett syfte.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

När du lever varje dag med ett syfte, finns det nästan ingen gräns för vad du kan göra. Du kan förvandla dig själv, din familj, din stad och din nation. När tillräckligt många människor gör det, kan de förändra världen. När du avsiktligt använder din vardag för att få till stånd en positiv förändring i andras liv, börjar du att leva ett liv som gör skillnad.

Den här artikeln är för alla som någonsin har vågat ställa sig frågan, ”spelar mitt liv verkligen någon roll?" Den är till för dig som behöver ett systematiskt tillvägagångssätt för att skapa mening i ditt liv. Så att du kan överbrygga klyftan mellan det liv du lever nu och det liv du vill leva och som ger dig en tveklös känsla av att: du gör skillnad.

De flesta människor vill lyssna till eller berätta en bra historia. Men de inser inte alltid att de själva kan och bör vara en bra historia. För att lyckas med det krävs att man lever livet med ett syfte. Syftet blir bron som leder över gapet till ett liv som är meningsfullt.

När vissa människor ser brister i världen säger de, "Något borde göras för att rätta till det här.” De ser eller hör en berättelse och de reagerar både känslomässigt och intellektuellt. Men de går aldrig vidare för att söka en lösning.

Människor som drivs av ett syfte hoppar ofta in och lever berättelsen själva. Som Albert Einstein uttryckte det: "Världen är en farlig plats, inte på grund av dem som gör ont, men på grund av dem som ser på och ingenting gör."

Varför är det så många människor som inte gör någonting? Jag tror det beror på att de flesta av oss tittar på det onda och det som är orätt omkring oss och blir fullkomligt överväldigade. Problemen ser för stora ut för oss att ta itu med. "Vad kan jag göra? Jag är ju bara en person. "

Men en person är en bra start. En person kan agera och göra en förändring genom att hjälpa en annan. En person kan inspirera någon annan att hitta sitt syfte och sin drivkraft. Och sedan en annan... Alla dessa människor kan arbeta tillsammans. De kan bli en rörelse. De kan få ett genomslag. Vi får aldrig låta det som vi inte kan göra, hålla oss från att göra vad vi kan. Ett passivt liv blir inte ett meningsfullt liv.

Är du redo att upptäcka meningen i ditt liv?

Om din berättelse inte är så meningsfull eller betydande som du vill att den ska vara, kan du ändra på det. Du kan börja skriva en ny berättelse, som börjar i dag. Nöj dig inte med att bara vara en berättare av historier av betydelse. Bestäm dig för att vara berättelsen som betyder något.

Bli huvudpersonen i din berättelse och leva ett liv som gör skillnad.

John Maxwell

John Maxwell

Motivation.se har ett exklusivt samarbete med en av världens främsta experter på ledarskap

 • Följ skribent

John Maxwell är en av de största experterna på ledarskap internationellt. Han är en erfaren föreläsare och författaren bakom en rad bästsäljare i ledarskapsgenren. John Maxwell är grundare av EQUIP, en ideell organisation som har tränat över 5 miljoner ledare i 126 länder världen över. Varje år talar han till ledare i olika organisationer, alltifrån Fortune 500-företag till regeringar och Förenta Nationerna. 

Motivation.se har ett exklusivt samarbete där vi regelbundet publicerar artiklar från John Maxwell.

www.johnmaxwell.com

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

John Maxwell

John Maxwell

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill