"He is strong like Simba"

Anna Bellman: "Vi är på 3720 meters höjd på väg mot ca 4800, som är nästa delmål. Landskapet blir kargare och snart lämnar vi växtligheten helt."

Kommunicera | ARTIKEL | JAN 2016

Team Aron, Kilimanjaro, Anna Bellman

Team Aron, Kilimanjaro, Anna Bellman

Det sägs att för att nå ett riktigt stort mål är det viktigt att dela in det i flera mindre delmål och fira varje gång ett delmål nås. Att bestiga Kilimanjaro är ett gigantiskt äventyr, ett riktigt stort mål för alla oss som är med i TeamAronKilimanjaro, och det är naturligt att fira varje delmål, varje ny plats vi slår läger på. Varje höjdmeter i sig känns som en seger i sig.

Vi är på 3720 meters höjd på väg mot ca 4800, som är nästa delmål. Landskapet blir kargare och snart lämnar vi växtligheten helt. Varje andetag blir tyngre att andas, luften syrefattigare. Idag när jag sprang 20 meter för att hämta en sak jag glömt kändes det som att jag aldrig förut sprungit en meter i mitt liv. Var så andfådd och det tog tid innan andningen återhämtade sig.

Och då har vi drygt 2000 höjdmeter kvar till toppen - hur kommer det kännas där?

Är så otroligt imponerad av Aron Anderson och hans styrka. Som tar sig upp för detta gigantiska berg utan fullt fungerande ben. Tanzanianerna kallar honom Simba: "He is strong like Simba".

Det är bara att hålla med. Han tar sig fram i en imponerande fart med sina kryckor. Kommer dock gå snabbare än oss andra utför då han till stora delar kan använda sin cykel.

Fick innan detta äventyr rådet att njuta av vandringen. Och det gör jag. Det gör nog alla i teamet. Visserligen har någon lite huvudvärk och någon svårt att sova, men stämningen är verkligen på topp, trots att det är lite kylslaget. Det blir ju varmt i sovsäcken efter en stund. För de flesta.

Det kommer att bli kallare. Det kommer att bli tunnare luft och svårare att andas ju högre vi kommer. Natten mot torsdag gör vi vår topptur. Tänk extra mycket på oss då. Och varför vi gör det här.

Vi bestiger berg för att bidra till att besegra cancer. Hjälp oss att få in ännu mer pengar till det riktigt stora målet, att helt utrota barncancer.

Läs mer här!
 

Anna Bellman

Vår expert på kommunikation

  • Följ skribent

Anna Bellman är en uppskattad moderator, föreläsare och talartränare, med bred och djup erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Hon började som journalist inom radio och tv och var under flera år marknads- och kommunikationschef på ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Därefter grundade Anna en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor.

Anna har utvecklat konceptet ”Briljera när du ska presentera” – som föreläsning, utbildning och personlig talarträning. På ett inspirerande och underhållande sätt får du användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Kommunicera

Anna Bellman

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Kommunicera

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill