Att bestiga berg och besegra cancer

Anna Bellman: "När jag häromdagen träffade en engelska som nyligen bestigit Kilimanjaro bekräftade hon utmaningen med: 'It was hard'."

Kommunicera | Ledarskap | ARTIKEL | DEC 2015

Team Aron, Kilimanjaro, Anna Bellman

Team Aron, Kilimanjaro, Anna Bellman

Det närmar sig. En fantastisk julhelg har passerat, snart är det nytt år och sedan finns ingen återvändo. Jag ska vara med om en av de största utmaningarna hittills i mitt liv. Hur klarar man av en stor utmaning? Jag möter varje vecka människor som vill bli bättre på det som de flesta känner oro och nervositet kring: Att stå på scen och presentera något inför andra. Efter bara en dags genomgång och träning känner de flesta en större säkerhet, och efter ytterligare träning har i stort sett alla förbättrat sig rejält. Det är lika roligt att vara med om varje gång.

Övning ger färdighet. Mer övning ger en ännu större säkerhet och en bättre känsla - som ofta gör att det till och med känns riktigt roligt att stå på scen. Övning och förberedelser ska inte underskattas.

Nu är det min tur att ge mig ut på okänd mark och göra något jag inte känner mig helt komfortabel med. Om bara en och en halv vecka är vi ett team på 25 personer som ska ta oss från djungeln i norra Tanzania upp till toppen av världens högsta fristående berg - Kilimanjaro.

5892 meter över havet.

Vi gör det för att dra vårt strå till att besegra den sjukdom som flest barn i Sverige dör av - cancer. Det känns som en stor utmaning. Visserligen har jag varit uppe på ett par rätt höga toppar förut, men det kan inte liknas vid det här. Och när jag häromdagen träffade en engelska som nyligen bestigit Kilimanjaro bekräftade hon utmaningen med: ”It was hard”.

Förberedelser är a och o - även här. Det gäller att ha rätt utrustning. Rätt kläder och sovsäck som klarar allt ifrån + 25 till de 15 minusgrader vi kan få längst upp. Som klarar såväl stark sol som ihållande regn i flera dagar. Rätt skor. Jag har köpt ett par nya vandringskängor som jag tänker panik-gå-in nu. Jag tar med ett par lättare väl använda vandringsskor också. Två par ska tydligen vara bra.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Sedan blir det skavsårsplåster, sporttejp och allt möjligt annat som i vanliga fall inte följer med i semesterpackningen.

Jag har en del av allt jag behöver men jag har inte allt. Nu sitter jag här med magen full av julskinka och paté och funderar på vad jag behöver komplettera med för att underlätta för min stackars kropp och fixa detta äventyr. Jag vet att många tvingas avbryta för att höjdsjukan blir för svår. Jag vet att det inte ska ses som något nederlag om jag blir en av dem. Men jag vill inte avbryta. Jag vill upp till toppen. Så nu är det fokus på förberedelser. På rätt utrustning och träning. För att bestiga berget.

Och besegra cancer.

Följ vårt äventyr här på Motivation.se. Du kan läsa mer om hela gänget som åker på TeamAronkilimanjaro.se.

Anna Bellman

Vår expert på kommunikation

 • Följ skribent

Anna Bellman är en uppskattad moderator, föreläsare och talartränare, med bred och djup erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Hon började som journalist inom radio och tv och var under flera år marknads- och kommunikationschef på ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Därefter grundade Anna en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor.

Anna har utvecklat konceptet ”Briljera när du ska presentera” – som föreläsning, utbildning och personlig talarträning. På ett inspirerande och underhållande sätt får du användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation.

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera
 • Ledarskap

Anna Bellman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera
 • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill