”Jag drivs av ärlighet, nyfikenhet och förändringsvilja”

Simon Angeldorff, Årets VD 2015 i kategorin mellanstora företag, pratar om verksamhetsutveckling på Motivation.se:s frukostseminarium.

Ledarskap | Årets VD | ARTIKEL | APRIL 2016

Simon Angeldorff, VD Envirotainer

Simon Angeldorff, VD Envirotainer

Simon Angeldorff, VD för företagen Envirotainer, är föredragshållare vid årets första Årets VD-frukostseminarium den 11 april. Där kommer han bland annat att berätta om hur hans företag har lyckats i en för många okänd bransch. Han kommer också att ge sin bild av vad framgångsrikt förändringsarbete egentligen är. Motivation.se tog tillfället i akt att ställa några korta frågor inför seminariet.

Du ska tala på Motivation.se:s frukostseminarium den 11 april. Vad tänker du prata om och vad kan åhörarna förvänta sig att få med sig från seminariet?

– Jag tänkte berätta om ett exempel på en ganska häftig verksamhetsutveckling i ett för många svenskar helt okänt globalt tillväxtbolag – Envirotainer! Envirotainer utvecklar, tillverkar och hyr ut kylcontainers för flygfrakt av temperaturkänsliga läkemedel. Huvudkontor, utveckling och produktion ligger norr om Stockholm.

Jag vet att ett tema du ska ta upp är förändringsarbete. Vilka är de absoluta grunderna i ett framgångsrikt förändringsarbete enligt dig?

Vision – veta vart man siktar. Team – de som tillsammans ska göra jobbet. Energi – förändring kräver laddade batterier. Mod – att våga sätta igång och att fortsätta när det blåser.

Vad innebär begreppet värderingsstyrt ledarskap för dig? Vilken roll spelar detta t ex i förändringsarbetet?

– Att genom min och övriga ledares värderingar och personlighet driva förändringen. För mig är slutkonsumenten – patienten som använder läkemedlet som transporteras i våra flygcontainers – den allra viktigaste. Jag drivs också av ärlighet, nyfikenhet och förändringsvilja.

Du är utbildad läkare. Vilken betydelse har den bakgrunden haft för dig i ditt nuvarande arbete?

– Det ger mig inblick i vad läkemedlen som transporteras i våra kylcontainers betyder för patienten och dess familj. Det håller mig fokuserad på vad vi ska leverera.

Till sist, du utsågs till Årets VD 2015. Vilken betydelse har utmärkelsen haft för dig – har den t ex öppnat några nya dörrar?

– Att bli Årets VD 2015 var en riktig höjdare! En mycket hedrande utmärkelse som är lite svår att ta till sig, speciellt när man är ”mitt i språnget”. Envirotainers framgång är ett resultat av en höjdaridé som förverkligats av ett fantastiskt team under nu drygt 30 år. Det är kul att få vara kapten på skutan under denna spännande fas! Personligen har jag fått hedrande inbjudningar till möten, konferenser och tidningsintervjuer – dörrar som inte varit öppna tidigare.

Boka din plats!

Här hittar du mer information om Årets VD-frukosten med Simon Angeldorff och bokar din plats till måndagen den 11 april.

Einar Wiman

Frilansjournalist

 • Följ skribent

Einar Wiman är frilansjournalist och reporter på Motivation.se. Han är utbildad journalist vid Lunds universitet och har en bakgrund som allmänreporter, sportjournalist och Italiensvensk. Fotbollsmässigt föredrar Einar den italienska stilen - filmningar, finlir och primadonnor.

Kontakt: einar@motivation.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Årets VD

Einar Wiman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Årets VD

Dela:

Boka din plats!

Här hittar du mer information om Årets VD-frukosten med Simon Angeldorff och bokar din plats till måndagen den 11 april.

 

 

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill