Peter Senge: I denna tid av, med god anledning, stor rädsla – var hittar vi visionen?

Ledarskap | VIDEO | NOV 2020

Peter Senge, forskare i organisationssystem och föreläsare vid MIT Management Sloan School, i exklusivt material för MindShift och Motivation.se.

”Den äldsta kinesiska symbolen för sinnet är en teckning av hjärtat. Det är de västerländska kulturerna som placerade sinnet i huvudet och hjärnan”, säger Peter Senge och fortsätter: ”Vi glömmer ofta ”heart intelligence” när vi ställer frågor, det finns frågor som har potential att vara verkligt meningsfulla.”

Peter Senge har en doktorsexamen i ledarskap, undervisar vid MIT Sloan School of Management och forskar i organisationssystem. Han är författare till boken The Fifth Discipline: The Art and Practice of the Learning Organization

Här får du ta del av exklusivt material från MindShift-konferensen på Handelshögskolan i Stockholm som genomfördes i maj i samarbete med Centrum för Social Hållbarhet vid Karolinska Institutet och Stiftelsen Ekskäret. Syftet med MindShift är att genom ett antal events visa på hur systematiskt och evidensbaserat arbete med mänsklig utveckling kan hjälpa oss kollektivt att möta organisatoriska, samhälleliga och globala utmaningar.

Du får även höra Peter Senge diskutera kring att det som förflyttar oss individuellt och kollektivt är det som vi verkligen bryr oss om och som vi verkligen kan röra oss framåt mot, inte bara något som vi kan röra oss bort ifrån och mycket mer. Titta på videon nu och missa inte att du som läsare hos Motivation.se får 30% rabatt på det spännande eventet MindShift!

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Hope you want to join the MindShift!

November 20th 2020 for the Global launch of the Growth that Matters Manifesto. 

Growth that Matters is not only a short Manifesto, but more importantly an emerging alliance between innovative organizations, institutions and scientists, practitioners and thought leaders on human growth. 

Readers of Motivation.se - you get a 30% discount
At registration use promotional code: Partner-Motivation.se

See the speakers and buy your ticket here

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill