Låt dig inspireras ute till havs

Kvinnor i fören – konferensen som sprudlar av idéer

Uppleva | ARTIKEL | MARS 2011

Konferensen Kvinnor i fören arrangeras för fjärde året i rad. 3-4 april lägger Viking Line’s Cinderella ut från Stadsgården i Stockholm och ombord finns företagare och entreprenörer från hela landet. De har något gemensamt – de är fyllda av idéer och är redo att inspirera och dela erfarenheter med varandra. 

Kvinnor i fören riktar sig inte bara till kvinnor - män är lika välkomna. Syftet med konferensen är karriärsutveckling i ett forum där inspiration och erfarenhetsutbyte får företagare över hela landet att växa. Att ha roligt tillsammans är lika viktigt som att skapa en arena för samtal, diskussioner och nytänkande. Deltagarna får också tillfälle att knyta fler affärskontakter.

Konferensen har anordnats sedan 2008 och startades av Helén Andersson som då drev det kvinnliga nätverket Qniv i Varberg. Första och andra året finansierades med pengar från Tillväxtverket, Region Halland och Länsstyrelsen för Kvinnors Företagande. Sedan två år driver Helén Andersson Kvinnor i fören tillsammans med entreprenören Anna Winther.
Konferensen pågår i två dagar till sjöss. Dagarna är fyllda av inspiration, nya idéer, intressanta föreläsare och kontaktskapande. Den riktar sig till alla kvinnor och män i hela Sverige som driver företag, vill starta eller bär på idéer i alla former. Kvinnor i Fören bjuder också in de organisationer som är redo att lyssna och ta till sig nytt tänk inför framtiden.

Målet är att tillsammans hämta kraft, inspiration och styrka, för att hitta nya vägar och stärka Sveriges företagsanda. Föreläsningar blandas med en utställning och workshops i entreprenörskapets anda.

Kvinnor i fören satsar bland annat på föreläsningar kring inspiration, hälsa, retorik och mycket mer. Årets upplaga bjuder bland annat på Jennie Henriksson, Lustgården (årets företagare i Halmstad 2009), Ella Nilsson som talar om "Sverige - det nya Matlandet", Cecilia Hedqvist om hälsa och Cecilia Kärvegård föreläser om hur det kan bli en framgångsfaktor att vara unik.

-    Vi tror på möten mellan företagare, företagsamma, organisationer och alla som vill lyfta fram det viktiga entreprenörskapet. Vi vill kombinera affärsutveckling med hållbarhet, nytänkande, samarbete och arbetsglädje, säger grundarna Hélen Andersson och Anna Winther .

De fortsätter.
-    Vi vill lyfta fram det vi tycker är viktigt och sant – ur kvinnors perspektiv. Och naturligtvis ingår män i våra visioner. Det finns fantastiska entreprenörer, visionärer och inspiratörer bland både kvinnor och män, men framförallt bland människor, och det är det vi vill visa. Det är därför den här konferensen finns.


Mer information hittar du här. 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill